https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Kamničani upravičili vlogo favorita

Murska Sobota, 26.10.2021  

V Športni dvorani OŠ I v Murski Soboti so odbojkarji Panvite Pomgrada odigrali srečanje 4. kroga 1. A DOL za moške, v katerem so se pomerili z ekipo Calcit Volley. 

PANVITA Pomgrad – Calcit Volley 1:3

(19:25, 19:25, 26:24, 23:25)

PANVITA POMGRAD: Vinkovič 13, McConnell 14, Drvarič 1, Radović 11, Rojnik 20, Lakner 1, Bedrač 3, Fužir, Novak, Hafner, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

CALCIT VOLLEY: Kos, Bregar 10, Purič 14, Kosmina 21, Gasparini, Klobučar 18, Siirila 4, Brulec 2, Beravs 1, Mujanović, Pavlović, Hribar in Plot (oba libero). Trener: Matija Pleško.

Aktualni pokalni prvaki so v Murski Soboti po skoraj dveh urah igre zanimive odbojke s 3:1 ugnali domačo Panvito Pomgrad, ki tako proti Kamničanov ni nadgradila dveh zaporednih prvenstvenih zmag.

Calcit je tekmo pričel odločno in v uvodnem nizu že po 10. točki naredil odločilno razliko (10:14), ki je nato do konca niza ni izpustil več iz rok. Panvita Pomgrad je gostom v uvodnem nizu prišla najbližje do dveh točk zaostanka pri izidu 18:20, nato pa so Kamničani spet pritisnili s servisom, nezaustavljiv v tem obdobju je bil sprejemalec Martin Kosmina, in rezervist Žan Beravs je z odličnim servisom zaključil uvodni niz.

In tudi v drugem nizu Sobočanov igra ni stekla. Še naprej je šepal sprejem servisa in Kamnik je hitro povedel s 7:4. A je nato Panvita Pomgrad po odličnih začetnih udarcih blokerja Branislava Radovića goste ujela in izid izenačila na 7. točki ter celo povedla z 8:7, nato pa se je znova ustavilo. Potem, ko sta tekmeca naredila nekaj menjav, je pri Calcitu v drugem nizu s servisom naredil odločilno razliko organizator igre, Jan Brulec in po 10:14 Sobočani gostov niso več ujeli. Drugi niz je z neposredno točko po začetnem udarcu zaključil še drugi kamniški sprejemalec, Jan Klobučar.

Najbolj zanimiv in dramatičen pa je bil tretji niz, ki so ga na razliko dobili Sobočani. Tekmeca sta se vsega s točko ali dvema izmenjavala v vodstvu do 18:20, ko so pobegnili Kamničani, a jih je Panvita Pomgrad na servis Radovića ujela ter izid izenačila na 20. točki. Izenačena igra se je nadaljevala in gostujoči trener, Matija Pleško je pri 22:22 Kosmino zamenjal s kapetanom Gasparinijem, ki je vstopil zgolj za en začetni udarec. Po time-outu gostov pri izidu 23:22 je Rojnik Sobočanom priigral prvo zaključno žogo, ki pa je nato McConnell po zapravljenem servisu ni znal unovčiti za znižanje izida na 1:2 v nizih. Na začetni udarec blokerja Siirile so nato Kamničani izenačili, a je nato stvari v svoje roke vzel kar Jakob Rojnik sam, ki je najprej zaključil napad za drugo domačo zaključno žogo ter nato s servisom zgolj še dokončal delo za zmago Panvite Pomgrada v tretjem nizu s 26:24.

In podobno kot tretji je bil razburljiv tudi četrti niz, ki pa so ga na koncu dobili Kamničani pa čeprav so Sobočani vmes dvakrat občutneje vodili. Zadnjič pri izidu 22:20, ko so si priigrali dve točki prednosti na Rojnikov začetni udarec, a je nato Bedrač serviral v out. Izkušeni Calcit pa se nato ni pustil več presenetiti in je po dveh zapravljenih domačih napadih slavil zasluženo zmago v Murski Soboti s 3:1.

Dejan FUJS, trener Panvite Pomgrada je po tekmi povedal: »Spet smo imeli težave z začetkom tekme in to smo proti Kamniku prenesli še v drugi niz, kjer nismo igrali na ravni tako kot znamo. In zato se nam v četrtem nizu ni izšlo, da bi tekmo podaljšali v peti niz. V četrtem nizu smo namreč sami zapravili priložnost za zmago in zato je Kamnik to tekmo dobil. Zdaj nas čaka težko gostovanje v Kranju in res škoda, da smo ostali brez točk proti Kamniku saj smo spet začeli igrati prepozno. «

Matija PLEŠKO, trener Calcita Kamnika je dejal: »Precej težka tekma za nas proti vedno neugodnemu domačemu nasprotniku. Vedeli smo, da se bo v Murski Soboti potrebno stepsti za te tri točke. Fantje so pokazali pravi obraz, tudi ko je bilo težko. Domačini so večji del tekme igrali dobro in bila je to ena lepa tekma za en lep sobotni večer, kjer smo bolj ugoden rezultat potegnili mi in očitno se bo tu še marsikdo namučil za zmago. Pri odbojki je pač tako, da dokler ne dobiš treh nizov tekma ni dobljena. Nasprotnik je bil trmast in zato smo šli v četrti niz, ki pa bi povsem lahko spolzel tudi v petega tako da sem zadovoljen, da smo tekmo pravočasno zaključili.«

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 15:21 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.