https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Brezplačno testiranje za vse, saj samo s cepljenjem ne bo šlo

28.10.2021  

Danes v četrtek, 28. oktobra 2021, je pred Območno enoto v Ljubljani, Mario Fafangel, dr. med. spec. epidem., predstojnik Centra za nalezljive bolezni na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, podal izjavo medijem o trenutni epidemiološki situaciji v Sloveniji.

Predstojnik Centra za nalezljive bolezni na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Mario Fafangel, dr. med. spec. epidem., je v svoji izjavi povedal, da se epidemiološko stanje slabša pri nas kot tudi drugod po Evropi, vendar je bilo to do neke mere pričakovano, čeprav jih to tudi skrbi, a vendar slika ni tako črna, kot je bila lani. Dnevne številke so visoke, niso pa ključen dejavnik, ki kroji našo usodo. Ko gledamo sliko v bolnišnicah, ko gledamo številke umrlih, je cepljenje, ki smo ga dosegli, vseeno naredilo svoje, situacija je boljša. Ampak to ne pomeni, da lahko gremo v takšne višine in številke v nedogled. Opozoril je, da epidemiologe skrbi tale resigniranost, da bodo ob nadaljevanju takšne miselnosti, da se bo epidemija končala samo s tem, da se bomo vsi okužili, tiste, smrti, ki bodo, pa pač bodo.

Odločevalci bodo potem posegli po ukrepu, po zasilni zavori v obliki zapiranja družbe in naj ne bo špekulacije, posegli bodo po zasilni zavori. Saj bo vsak odločevalec v katerikoli državi v trenutku, ko zdravstveni sistem ne bo zmogel več, posegel po zasilni zavori. Ob tem je Fafangel poudaril, da epidemiologi že od začetka opozarjajo, da ima obvladovanje in upravljanje epidemije s strahom omejen rok. Strahu pa več ni, kot je bil lani ob obisku trgovin, pa se nam je nekdo približal. Ostanejo ukrepi, ki jih ljudje razumejo, sprejmejo in se jim zdijo smiselni. Podatki še vedno govorijo, da je cepljenje najbolj varen ukrep za ustavitev epidemije, najbolj varen ukrep za posameznika kot za družbo ter najbolj učinkovit ukrep glede nižanja hospitalizacij in smrti.

A ker se delež populacije ne bo nikoli cepil, in to iz različnih razlogov, na kar so že od začetka opozarjali, je treba zaradi tega imeti treba imeti druge ukrepe. Samo s cepljenjem ne bo šlo, potrebno je brezplačno testiranje za vse.  Dodal pa je, da epidemiologi lahko predlagajo ukrepe, kot so, nošenje mask v zaprtih prostorih in izogibanje večjim združevanjem, ki bodo učinkovali, da pot tega vlaka ne bo šel na neizbežno pot. Saj se ta pot vlaka lahko hitro spremeni. Poudaril, pa je, da brez sodelovanja posameznika ne bo šlo, saj je najkrajša inkubacijska doba za okužbo s COVID-19 dva dni. Ljudje naj se ob znakih okužbe izolirajo in o tem obvestijo svoje stike. Predvsem mladi, ki pa so digitalno pismeni in med katerimi se virus v zadnjem obdobju hitro širi, pa naj uporabljajo aplikacijo Ostani zdrav.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.10.2021 ob 14:01 gost

      Bomo tisti, ki smo do zdaj plačevali testiranje, dobili vrnjen denar?

      19 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.10.2021 ob 14:41 Gost gost

        AAAAAA zakoj bi zdigaval, saj pa je to z nasih pejnez kupljeno, nej je to drzava dala. Pa tudi testiranje da najbolj realno sliko kdo je okuzen in kdo ni, tako kot je v sosednji Avstriji zastonj tak naj bo pri nas. Je pa kovid dober biznis..... test kupis za 1€, jih nato za testiranje zaracunas 10€ x recimo vceraj dobrih 26000 testov = 260000€ lahkega zasluzka.

        21 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.10.2021 ob 14:31 gost

      Lidje, ka ne vidite kaj počne globoka država preko….. medijev, sindikatov, Kul, sodišč, tožilcev, varuhov pravic, US, nevladnih organizacij………delajo vse, samo da bi zrušili vlado, ne ozirajo pa se na epidemijo!

      9 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.10.2021 ob 16:12 Stroka gost

      Se strinjam z g.Fafanglom,da bi trebalo biti testiranje brezplačno!!!!

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.10.2021 ob 18:36 gost

      Ne zastojn 500 E bi moralo koštati .Te bi se vsi dali cepiti. Testiranja zasoliti pa bo mir.

      4 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.10.2021 ob 18:40 gost

      14.01.zakaj bi ti gdo vračal denar debil zabiti cepi se in ta nič ne stane. Štekaš bedak.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.10.2021 ob 18:43 gost

        Že se v tvoji glavi kažejo stranski učinki cepiva. Nizka inteligenca, sovraštvo, nerazumevanje bolezni in sveta, .......... kaj šele bo po peti in šesti dozi cepiva.

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.10.2021 ob 18:40 gost

      Kaj pa to prekleto tele od šarca hodi po PREKMURJU .Samo zrak kvari - - - bednik na roke napravljen.Nesposobnjakovič .Fuj nesnaga rdeča .Nima pojma od pojma.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.10.2021 ob 18:42 gost

      Dokler se bojo debili keri se bojijo cepiti lahko testirali bo v Sloveniji vse slabše. Kajti zjutraj si negativen zvečer si pa pozitiven. Zato pa imamo tako sranje.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.10.2021 ob 18:58 gost

        Če se slučajno necepljeni okuži, bo pri naslednjem testiranju v roku 48 ur to ugotovil in ustrezno ukrepal. Cepljeni bo pa neprestano trosil virus okoli, ker se niti testiral ne bo. Bog ti je dal gobec, pameti pač ne.

        14 2 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.10.2021 ob 18:49 gost

      Kaj pa je tebi budalo hlapec SDS se ti je skisalo da take izvajaš. Ko pa vas gnoj hodi po Prekmurju smrdi vse do Hrvaške, Avstrije, Madžarske in se kam. Zato raje poliži posrano rit,,,, januši groznumi,,, da nebo smrdelo širom evropske unije. Kajti vsi se itak nad njim zgražano. Štekaš debil zabiti.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.10.2021 ob 6:04 gost

      TELE LEVUHARSKO

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.