https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Lekarne že jutri lahko začnejo izdajati teste za samotestiranje

28.10.2021  

Vlada je na današnji dopisni seji z dopolnitvijo Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT lekarnam omogočila, da lahko začnejo že jutri z izdajanjem testov za samotestiranje za vse učence, dijake in študente. Sprejela je tudi odgovor na zahtevo za oceno ustavnosti in zakonitosti nekaterih pravnih aktov.

Vlada dopolnila Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

Vlada je sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 in s tem omogočila več časa za prevzem dodatnih testov za samotestiranje in organizacijo dodatnih testiranj s testi HAG pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti.

Lekarne imajo že od jutri omogočeno izdajanje testov za samotestiranje

Vlada je z dopolnitvijo odloka lekarnam omogočila, da z izdajanjem testov za samotestiranje za vse učence, dijake in študente lahko pričnejo že jutri, 29. oktobra 2021.
Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.



Vlada sprejela odgovor na zahtevo za oceno ustavnosti in zakonitosti nekaterih pravnih aktov

Vlada Republike Slovenije je sprejela odgovor na zahtevo za oceno ustavnosti in zakonitosti nekaterih pravnih aktov.

Vlada v odgovoru zavrača očitke predlagatelja in zaključuje, da so zatrjevane neskladnosti z Ustavo Republike Slovenije neutemeljene

Vlada v odgovoru zavrača očitke predlagatelja in zaključuje, da so zatrjevane neskladnosti z Ustavo Republike Slovenije neutemeljene in da je ravnala v skladu z načelom pravne države, na podlagi nujnih razlogov in po načelu sorazmernosti uvedenega ukrepa.

Vlada je sprejela odgovor na zahtevo za oceno ustavnosti in zakonitosti naslednjih pravnih aktov:
- Odloka o načinu ugotavljanja izpolnjevanja pogojev prebolevnosti, cepljenosti in testiranja v zvezi z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 126/21),
- 2. člena, prvega in drugega odstavka 5. člena, 6. člena, prvega in drugega odstavka 7. člena ter tretjega in sedmega odstavka 8. člena Odloka o načinu izpolnjevanja pogojev prebolevnosti, cepljenosti in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 147/21, 149/21 in 152/21),
- prvega stavka drugega odstavka 3. člena Odloka o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 129/21, 132/21, 135/21, 140/21, 146/21 in 149/21).
Vlada v odgovoru ugotavlja, da je ravnala v skladu z zakonodajo s področja nalezljivih bolezni, varstva osebnih podatkov in tudi z Ustavo RS, pri tem pa je na zakonit in ustavnopravno dopustni način zasledovala in uresničevala ustavnopravni cilj varovanja javnega zdravja v skladu z 51. členom Ustave RS. Vlada ustavnemu sodišču predlaga, naj ob upoštevanju navedenega primarno zahtevo zaradi neizkazovanja aktivne legitimacije zavrže, podrejeno pa ugotovi, da so izpodbijani odloki v skladu z zakonom in z Ustavo Republike Slovenije.

* Fotografije: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.10.2021 ob 19:39 gost

      Sejmi ne učinkovitimi testi se lajko testira bolna vlada in njihovi drogeraši podmladek SDS keri so za te igračke kupili na kitajski tržnici.

      14 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.10.2021 ob 4:00 Magyar Bacsi gost

      Jashari največji bolnik sodobne Slovenije.

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.10.2021 ob 6:00 gost

      Ti si največji in neozdravljivi bolnik.Prekleti TURBAŠ.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.10.2021 ob 8:35 gost

      Zdaj Ivan JANEZ Janša niti Ustavnega sodišča več ne upošteva. Ko ga je to Ustavno sodišče ( sicer zasedeno s sodniki SDS ) rešilo zapora, ga je pa spoštoval. Bolnik.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.