https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Župan sprejel častne občane Občine Lendava

29.10.2021 ob 9:30  

Občina Lendava 28. oktobra praznuje občinski praznik. Župan Občine Lendava Janez Magyar je ob tej priložnosti včeraj v mestni hiši sprejel častne občane Občine Lendava.

Občina Lendava praznuje svoj praznik 28. oktobra, saj je na ta dan pred 655 leti kralj Ludvik I. rodbini Bánnfy podelil sejemske pravice, s čimer se je lendavska posest zapisala v takratni gospodarski, politični in kasneje tudi meščanski zemljevid Evrope.

Sprejema so se udeležili častni občani Ladislav Lipič, Ferenc Kiraly in Ferenc Hajós. Svojo odsotnost pa so opravičili Franc Gerič, János Marton, Danilo Türk in Péter Szijjartó.

Župan Janez Magyar se je častnim občanom zahvalil za njihovo plemenito delo in velik prispevek pri razvoju in promociji Lendave, predvsem pa za njihovo družbeno odgovorno držo in vzgled, ki ga dajejo drugim. Gostom je predstavil razvojne projekte Občine, v prijetjem pogovoru pa so se spomnili vseh pomembnih zgodovinskih mejnikov lokalne skupnosti in obudili spomin tudi dogodke izpred 30 let, ko je Slovenija stopala na pot samostojnosti.

Častni občani so bili povabila veseli in se zahvalili za to »hvalevredno« gesto, kot je povedal častni občan Ferenc Hajós, vodstvu Občine pa so zaželeli uspešno delu tudi v prihodnje in vse dobro pri uresničevanju načrtovanih projektov.

Foto: Tomaž Galič.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.10.2021 ob 9:51 gost

      Župan sprejel častne občane Občine Lendava, kaj boš s tem ? Vse je pripravljeno za dvodnevni spektakel Ples – noč čarovnic, to smo čakali celo leto !!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.10.2021 ob 13:22 gost

      Verjetno njim je pojasnil o nesreči kero je povzročil in pobrisal.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 14:39 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.