https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Lendavi z osrednjo slovesnostjo obeležili 25. občinski praznik

Lendava, 30.10.2021 ob 13:00  

V Gledališki in kulturni dvorani Lendava je včeraj, 29. oktobra, potekala osrednja slovesnost ob 25. občinskem prazniku, kjer so podelili priznanja občinskim nagrajencem.

Zbrane je uvodoma nagovoril župan Občine Lendava Janez Magyar, ki je vsem občanom čestital ob prazniku, tistim najbolj zaslužnim pa je tudi podelil priznanja.

Plaketo občine Lendava sta prejela Štefan Kozak za posebno delovna prizadevanja in uspeh v daljšem časovnem obdobju na področju planinstva, turizma in športa, ter Čebelarsko društvo Lendava za 100 letno delovanje društva na področju čebelarstva.

Priznanje občine Lendava je prejela Okrepčevalnica Kančal, Eva Marija Banutai, s.p. Lendava za dosežke na gostinskem področju ter za ponudbo kulinarike, ki ohranja gastronomsko dediščino v občini Lendava. Priznanje za najlepše urejeno naselje v občini Lendava je prejela Lendava.

Priznanja župana Občine Lendava so prejeli Zavod za kulturo madžarske narodnosti, Čaba Lazar, Marija Kiraly, Zlata Frajzman, Magdalena Bažika in Ferenc Szabó.

Spominsko listino Občine Lendava pa so prejeli Srbsko kulturno društvo Jovan Jovanović Zmaj, Kulturno društvo Szunyogh Sándor Dolnji Lakoš ter Lokostrelski klub Lendava za 10 let delovanja in podjetje Elmond d.o.o. ter navijaška skupina Gorgone za 30 let delovanja.

Za 40 let delovanja so spominsko listino prejeli Kulturno društvo Arany János Gornji Lakoš, Kulturno in turistično društvo Feher Jani Dolga vas, Kulturno društvo »Petofi Sandor« Čentiba, Kulturno društvo Zarja Gaberje ter Kinološko društvo Lendava.

Prav tako so spominsko listino prejeli Dvojezična osnovna šola II in Badmintonski klub MLADOST Lendava za 50 let delovanja ter Nogometni klub Olimpija Dolga vas in Športna zveza Lendava za 60 let delovanja.

V glasbeno obarvanem kulturnem programu so nastopili mladi virtuozi iz Lendave: Lucija Enya Jordaki, Laura Pal in Peter Pal, Katja Ferenc ter Pia Novak.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.10.2021 ob 14:48 Maske gor gost

      Kaj maske vam pa ni potrebno nositi? Potem se pa čudimo zakaj je Lendava med prvimi v Prekmurju.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.10.2021 ob 18:10 Mišek gost

      V toj občini je še što neokuženi? V vsej valaj so bilij prvi, zgleda, ka zdaj absolutno vodijo! Ne bi trbelo župani že kaj ukrepati? No, samo pijtan!

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.10.2021 ob 22:12 Frček gost

      Starejši ki so bolj ogroženi brez mask ?

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.10.2021 ob 6:52 gost

      Za tiste bedale, ki zagovarjate nošnjo mask: znanstveno dokazano je, da maske škodujejo zdravju, virusa pa ne preprečujejo. Gre samo za bogatenje elite in diktatorski ukrep nad ljudmi.

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.10.2021 ob 7:46 kilonja gost

        znanstveno dokazano je, da maske škodujejo zdravju...res je, v wikipedijo lahko prebereš vs eo tem, viri so pa znanstvenega formata od epidemiologov, virologov svetovnega kova kot so denimo Werner, Saška Landero, Miha Hercog, Zlatko, Anus Ličinka, Neisha..do največjega spoznanja pa je prišel znani epidemiolog Jasha Jenull, i je potrdil tvojo trditev da maske virusa NE prepričujejo, še posebej če jo nosiš na roki, v žepu ali jo imaš denimo v avtu med tem ko si ti v trgovini . Diktzatorski ukrepi so pa tudi, na Noči Čarovnik v Rakičanu nabito polno in brez mask vsi, fašizem ti povem :) .

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.10.2021 ob 7:47 Karel K. gost

      Največji bedak je tisti kateri pravi, da maske škodujejo kot zaščitno sredstvo. Zakaj pa se potem nosijo pri raznih opravilih v vsakdanjem življenju, pri brušenju, v kontaktu s strupenimi sredsvi v vojski.l

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.10.2021 ob 8:00 gost

        Stari prdec, ti ne ločiš med različnimi maskami in med raznimi opilki in virusi. Če bi si vojaki pri strupih nataknili to ničvredno masko, bi vsi umrli. Nisi si sam kriv, da si neumen, ker si se tak že narodil.

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.10.2021 ob 8:23 kilonja gost

        Torej Debeluh, po tvojem so maske zaščitne za vse , samo proti kovidu ne ?:). Je virolog Zlatko tko reku a nje ?

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.10.2021 ob 8:32 gost

        Kilonja, pravi strokovnjaki so tako rekli. Kot zaščitno sredstvo prave, z večletnim študijem napravljene maske ščitijo uporabnike pred raznimi tujki, vojake in ostale proti strupom, a ta kos navadne tkanine pred virusom sto posto ne ščiti. Morda tiste posebno izdelane maske kaj ščitijo proti virusu korone, ta zelena tkanina, s katero nekateri služijo milijone in milijarde evrov, pač ne. Zakaj teh mask potem ne nosijo na Švedskem in še v veliko državah sveta? Mi jih pač nosimo zato, ker je Merklova tako zapovedala, njej pa so to naročili bgataši, ki vodijo svet. DENAR JE GOSPODAR SVETA.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.10.2021 ob 8:43 občkor gost

      vsi po vrsti so idioti, da ne nosijo mask in se rokujejo-sigurno zabito mislijo, da jih cepivo ščiti. a ovi doktor pa izgleda kot krek-za take bi rabili 2 št. večjo masko. dvomim pa v okrepčevalnico kančal, ko so jih dobili inšpektorji, javni seznam bil. nekateri pa so veliko več napravili in bi si bolj zaslužili kaj kot ti.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.11.2021 ob 19:51 Magyar Bacsi gost

      Najboljša gostilna daleč naokrog je KANČAL - GEZA MEZGA - MAGYAR BACSI.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.11.2021 ob 19:59 Čergoli gost

      Palikanum je vse pokvaril!!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.02.2022 ob 16:51 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.05.2023 ob 8:30 slovenski mađar gost

      Zdaj se vidi, da kakšne bedarije si lendavski župan Mađar izmišlja. Pa to je vse promocija za njega nič drugo. Za kaj so ti ljudje zaslužni, da jih tako povišuje? Nekateri sploh ne živijo v tej občini. Samo še Pircova manjka!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.