https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Podpisana pogodba za celovito prenovo Ulice Arhitekta Novaka

03.11.2021 ob 18:30  

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in predsednik uprave Pomgrada Iztok Polanič, sta danes podpisala pogodbo o izvajanju gradbenih del celovite prenove Ulice arhitekta Novaka, ki se bo izvajala v sklopu projekta Urejanje kolesarskih povezav – 2. faza in bo sofinanciran iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb (CTN) za ukrepe trajnostne mobilnosti.

Investicija, katere cilj je vzpostavitev kakovostnih kolesarskih povezav v Mestni občini Murska Sobota ter celovita obnova ulice, bo zajemala celovito prenovo prometnih površin na odseku med Slovensko in Gregorčičevo ulico, kjer bo v prihodnjem letu v okviru nadaljnjega projekta urejeno tudi krožišče.

Ulica arhitekta Novaka, ki bo v celoti asfaltirana, ostaja dvosmerna, novost bo kolesarski pas v obe smeri na cesti ter vzporedno parkiranje na ulici. Z izvedbo del bo urejeno tudi vmesno križišče s Cvetkovo ulico in predvidenim vhodom na območje novega trgovskega centra (na območju nekdanjega Potrošnika). Dograjen bo tudi manjkajoči odsek pločnika na Cvetkovi ulici ter prenovljeno vodovodno omrežje in javna razsvetljava. Na ulici bo po zaključku del zasajen nov drevored.

Dela se bodo začela sredi novembra, dokončanje je predvideno v mesecu aprilu prihodnje leto,  kar bo odvisno tudi od vremenskih razmer.

Celotna investicija obnove Ulice arhitekta Novaka znaša 339.147,71 EUR. Celotni projekt CTN »Urejanje kolesarskih povezav – 2. faza« znaša 1,3 milijona EUR in ga v višini 707.102 EUR sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada. V sklopu projekta je bila letos dokončana celovita ureditev Kroške ulice.

Vir: MOMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.11.2021 ob 19:52 Uy gost

      Samo Polančič je v soboti glaven drugih granbincev Jevšek ne pozna

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.11.2021 ob 5:17 Adada gost

      Najbokše ka bi Turke delale...Pri pomgradi delajo naši sosede ,očetje ,moži pa ka je z ten narobe?

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.11.2021 ob 7:45 gost

        Ker je Polanič predragi. Delavci dobivajo minimalne plače, dobiček pa on v žep. Konkurenco sta pa skupaj z Jevškom uničila, ker je Jevšek dela dajal samo Polaniču.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.11.2021 ob 5:32 GOST gost

      DOSADNO SLIKANJE

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.11.2021 ob 8:32 G gost

      Te pa naj bi delali tej ka so v Moravcah skoraj celo leto delali most. Ve pa te bi bila ulica nej gotova barem 2 leti če nej še več

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.11.2021 ob 9:34 gost

      Seveda dlje časa se dela več se kasira. Saj pa tam niso na normi.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.