https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Knjižnica Lendava za ogrevanje po novem uporablja geotermalno energijo

14.11.2021 ob 6:00  

V Knjižnici Lendava so v sklopu projekta Store4HUC posodobili kotlovnico in prešli iz fosilnih goriv na obnovljivi vir energije.

Občina Lendava kot projektni pilotni partner sodeluje v projektu Store4HOC (Hranilniki energije v urbanih zgodovinskih središčih). V sklopu projekta so investirali v pilotno infrastrukturo toplotnega hranilnika, tako so obnovili zastarel kurilni sistem na objektu Knjižnice Lendava.

»V sklopu projekta Store4HUC smo uspeli obnoviti zastarel kurilni sistem na kurilno olje na objektu Knjižnice Lendava. Tako smo vgradili hranilnik toplote ter ga povezali z daljinskim sistemom ogrevanja na geotermalno energijo,« je povedal župan občine Lendava Janez Magyar, ki je ob tem izpostavil, da bo investicija znižala stroške energije ter pozitivno vplivala na izpust toplogrednih plinov.

Vrednost projekta v Lendavi je nekaj manj kot 160 tisoč evrov, od tega 85 odstotni sofinancerski delež zagotavlja Evropski sklad za regionalni razvoj.

 

Pilotno investicijo na področju obnovljivih virov energije in njihovega skladiščenja so svojemu namenu predali že aprila.

Projekt Store4HUC, ki ga vodi razvojna agencija Sinergija iz Moravskih Toplic, se izvaja že od aprila 2019 v okviru programa Interreg Srednja Evropa in se bo zaključil marca 2022. V njem sodelujejo partnerji iz petih evropskih držav, in sicer iz Avstrije, Italije, Hrvaške, Nemčije in Slovenije.

Foto: www.interreg-central.eu

    Fotogalerija