https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Samotestiranje bo za učence in dijake obvezno

6.11.2021  

Z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so sporočili, da bo od 15. novembra dalje samotestiranje učencev in dijakov obvezno. Ne bo pa ga potrebno izvajati tistim, ki izpolnjujejo pogoje PCT.

Samotestiranje bo obvezno za vse učence osnovne šole in dijake za potrebe vzgojno-izobraževalnega procesa. Opravljali ga bodo v šoli, in sicer trikrat tedensko.

Samotestiranje bodo izvajali tudi otroci in mladostniki, ki so vključeni v zavode za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov, ustanovljenih za delo z otroki s čustvenimi in vedenjskimi motnjami, ter učenci, ki so vključeni v tretjo do šesto stopnjo posebnega programa, razen če iz objektivnih razlogov to ni mogoče.

Testiranje s testi HAG za samotestiranje bodo izvajali učenci in dijaki tudi za udeležbo v športnih programih, športno rekreativnih dejavnostih in obšolskih dejavnostih.

Študenti in udeleženci izobraževanja odraslih v programih, v katerih se pridobi javno veljavna izobrazba, bodo samotestiranje tudi v prihodnje izvajali v izobraževalni instituciji in je obvezno. Od 15. novembra dalje se bo tudi zanje samotestiranje izvajalo trikrat tedensko.

Učencem, dijakom in študentom bo od 15. novembra dalje pripadalo mesečno 15 testov HAG za samotestiranje. Pridobijo jih v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja.

Če je oseba študent, udeleženec izobraževanja odraslih, udeleženec športnih programov ali športno rekreativne dejavnosti, poleg kartice zdravstvenega zavarovanja predloži tudi potrdilo o šolanju in osebni dokument oziroma potrdilo o udeležbi v športnih programih ali športno rekreativni dejavnosti.

Samotestiranja ne bo potrebno izvajati tistim, ki izpolnjujejo pogoje PCT.

*Foto: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.11.2021 ob 7:55 gost

      Sramota. Zaradi zaslužkarstva nekaterih posameznikov blizu ali v strank SDS so se spavili na 6 letne otroke. Kaj sledi temu neustavnemu in nezaknitemu odloku? Cepljenje 6 letnih otrok? Korona ni bolezen, korona je VELIK BIZNIS in SPEMINJANJE SVETOVNE UREDITVE. Kdor do zdaj tega ni spegledal, je slep n gluh.

      24 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.11.2021 ob 8:12 gost

      Ti si velik BEDAK, idi na covidne oddelke

      9 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.11.2021 ob 8:23 gost

        Ivan Janez Janša je bil na kovidnem oddelku v bolnišnici Rakičan z narobe oblečenim zaščitnim plaščem, pa mu ni bilo nič. Ostali tja ne smemo ker so obiski prepovedani. On je pa smel.

        17 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.11.2021 ob 8:39 Mirko gost

        Ti si tam? Ja zriktaj ka mo vidli te oddelke, itak so vsa druga zdravljenja dol povedana samo covid je še hit z vsemi malo čudnimi ukrepamo. Se za zunanje prireditve rabiš pct pa masko ka lejko prijdes čez varnostnika. No če pa prireditev gledaš z ulice pa ne rabiš nikaj čuden kovid. Lp

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.11.2021 ob 8:29 gost

      Res imamo pametne starše, ki so proti, da se otrok s palčko poboža v nosu, kje so ti isti starši, ko so njihovi ljubljenčki izpostavljeni drogam, ponočevanju, alkoholu, spletu.... takrat pa te skrbi za svoje drage ni.

      7 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.11.2021 ob 8:43 gost

        Ti svoje malo dete trikrat na teden božaj s to palčko po nosu in mu uniči nosno sluznico ali še kaj hjšega. Pa svojemu 6 letnemu otroku masko nabij na usta in na nos za 8 ur ali več. Naše otroke pa pusti na miru. Aja, nimaš svojih malih otrok, zato pa takšne bedarije pišeš. Ti ukrepi so protizakoniti in protiustavni. Neupoštevanje teh ukrepov ni mogoče kaznovati, ker za kaznovanje ni zakonske podlage.

        20 6 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.11.2021 ob 8:36 gost

      Pobožaj si ti svojo tikev zabito z temi strupenimi palčkami. Kajti vse te paličice niso nič nedolžne kar se tiče zdravil v njih. Celo pa te ki prihajajo iz kitajske kere uporabljamo samo v Sloveniji. Kere so nabavili SDS podmladek za 2 miljončka davkoplačevalskega denarja. Zato jih v nobeni drugi državi ne uporabljajo ker niso zanesljive in strupene.

      15 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.11.2021 ob 10:13 Mara gost

        Zdaj se vidi kak majo starši radi deco. Če de trebalo deco na lanc djati do takoj to naredili, namesto ka bi vsi skup stopili pa bi konec te norije bilo. Ve pa to več nikomi ne podobno ka se dela.

        15 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.11.2021 ob 10:56 gost

      Janševi pudlji, v enem odloku piše, da mladim do 12. leta ni potrebno izpolnjevati PCT pogoja, zdaj v tem odloku pa, da se morajo testirati otroci od 6. leta dalj. Kaj ste res tako zategnjeni, da ne vidite, da en odlok povozi drugega? Se ne čudim če vaši vzorniki ne vedo kaj delajo. Edino pomemben pri tem jim je zaslužek in jebanje ljudi v glavo. Ste pa toliko zabiti, da bi svoje otroke na ketno privezali, če bi vam Janša tako naročil In zaradi taki bedakov trpimo vsi prebivalci Slovenije. Namesto, da bi se vsi uprli nekoristnim in škodljivim ukrepom za otroke zaradi tega, da nekdo lahko služi in se izživlja nad prebivalci. Ti neživljenski ukrepi nimajo nobene veze z zdravjem ljudi, so nezakoniti in neustavni.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.