https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Izbrali so pomurska podjetja desetletja

09.11.2021 ob 10:00  

Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica sta peto leto zapored pripravili akcijo, v kateri strokovna komisija, pa tudi bralci izbirajo najuspešnejša pomurska podjetja. Letos so bila izbrana tista, ki so najbolj zaznamovala obdobje med letoma 2010 in 2020.


Izbor izpostavlja dobra podjetja, podjetniški naravnanosti v regiji pa daje spodbudo za naprej.

Podjetja v kategorijah veliko, srednje veliko, malo podjetje in naj... zaposlovalec so v izbor prišla na podlagi kazalnikov, objavljenih na spletnih straneh AJPES.

Kdo so zmagovalci?

- V kategoriji MALO podjetje je zmagovalec Virs, d. o. o., dobavitelj profesionalne opreme za rezanje in varjenje.

- V kategoriji SREDNJE VELIKO podjetje je komisijo najbolj prepričal Paradajz, d. o. o., največji pridelovalec paradižnika v Sloveniji.

- V kategoriji VELIKO podjetje je slavil Elrad Electronics, d. o. o., dobavitelj elektronskih sklopov na področju bele tehnike in električnih orodij.

- Naslov naj... zaposlovalec je prejel Arcont, d. d., ki se ukvarja s proizvajanjem bivalnih enot.

- Pomursko podjetje desetletja po izboru bralcev Vestnika je postal Varis Lendava, ena od vodilnih evropskih družb z razvojem in proizvodnjo dokončanih kopalnic.

Foto: Vanesa Jaušovec

»Ponosna sem, da izbor najboljših podjetij v regiji iz leta v leto dobiva večjo težo. Štiri leta smo izbirali tiste, ki so bili v prejšnjem letu za odtenek boljši od drugih odličnih, tokrat pa smo se odločili, da naredimo presek desetletja, saj lansko leto zaradi raznih ukrepov ni bilo reprezentativno. Do zadnjega trenutka smo si želeli, da bi lahko podjetnike gostili v živo, ampak v teh težkih časih to ne bi bilo odgovorno. So pa ti podjetniki ljudje, ki tudi v težkih časih ne morejo stisniti tipke pavza in čakati, kaj se bo zgodilo. To so gospodarstveniki, ki morajo v težkih situacijah iskati rešitve za zaposlene, za podjetja. In kakor koli se nam zdi, da nam bo na trenutke zmanjkalo sape, nas ravno ti težki časi tudi kalijo. Podjetja, ki so bila izbrana kot najboljša v zadnjem desetletju, so morala premostiti veliko ovir, da so se povzpela med nominirance. Verjamem, da je za tem uspehom tudi veliko neprespanih noči, poznih sestankov, pokvarjenih koncev tedna, tudi užaljenih partnerjev, da so morali spet delati. A ko se ozrejo nazaj in pogledajo širšo sliko, verjamem, da vidijo, da je bilo vredno,« je zapisala Adriana Gašpar, direktorica in odgovorna urednica Vestnika.

»To je bil najtežji izbor najboljših podjetij do zdaj in vreden naziva pomursko podjetje desetletja. Komisija, ki je zares strokovno izbrana, je imela še težje delo kot prejšnja leta, saj v niti eni kategoriji nismo zmagovalca in vseh nominirancev izbrali v prvem krogu. To kaže na to, da imamo v Pomurju zares veliko dobrih podjetij, ki so svoj položaj v zadnjih desetih letih le še utrdila. Zavedati pa se moramo tudi, da nam ta podjetja s svojim razvojem omogočajo blaginjo in boljši življenjski standard celotne regije,« je povedal Robert Grah, direktor Pomurske gospodarske zbornice.

Vir naslovne fotografije: Vestnik

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.11.2021 ob 11:00 Magyar Bacsi gost

      Z vsem spoštovanjem ampak proti BIVŠI MURI SO NULA!!!

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2021 ob 14:22 AAAAAAAAAAAAAAA gost

        Magyar Bacsi ja samo ka se je zgoudilo v Pomurji zaradi Mure. Pomurje je ena regija med najslabše izobraženo delovno silo, tou pa zatou ka, da je še bila Mura je bilou tak ka vej pa v Muri gej delo ka mo se šoulali.

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.11.2021 ob 11:06 Karel K. gost

      To vse skupaj je vseeno premalo, da bi Pomurje izšlo iz gospodarskega sibirskega mrtvila in bi se zaznal razvoj, da nebi možgani zapuščali pokrajino ampak bi se vračali in bi od drugod prihajali sem. Morda dve podjetji, ostalo pa nič ne pripomorek zaposlovanju. Arcont je pač srečno naključje, saj se njegovi proizvodi denevno rabijo po celem svetu, saj je vedno več brezdomcev, Beguncev, Prisilnih kontrolnih točk na mejah in v notranjosti, cepilnih mest in tako naprej. Elrad pa bo moral delati na razvoju ne pa da bi zaspal kot nekoč Iskra na starih električnih števcih in potem ko je hudič odnesel vzhodni politični blok in titoisitčni ter stalinistični poliitčni sistem je odnesel tudi trg. Ljudje so začeli kupovati moderne števce proizvedene v zahodnih tovarnah.

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2021 ob 14:05 gost

        Ti si totalni brezveznik. Oničemer nimaš pojma. Iskra je prva v Evropi izdelala računalnik, izdelovala je telefone ETA 80, ki so se rabili po celem svetu, 12 največjih kitajskih mest računalniško povezala, ............................ Ti, ki že celo življenje živiš v madžarskih rovtah pač Iskro poznaš samo po števcih.

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.11.2021 ob 11:11 Karel K. gost

      In še eno pripombo kot že velikokrat. Pa kdo je ta Šarec, da ne dovolite komentirati njegove norosti. Saj pa bodo volilci odločili o njegovi usodi, zato mu morajo povedati resnio o njegovem razlaganju težav prekmurskega gospodarstva. Kako bo on s puško v koruzi vedel, kaj je gospodarstvo in kako ga reševati. Bil je na oblasti in je pobegnil, še v Bruslju si ni upal spregovorit, saj je vedel, da ga boso tam izsmejali. Zato dovolite komentirati, da mu Prekmurci povedo kaj si mislijo o njegovem komediantskem gospodarskem repertoarju.

      12 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.11.2021 ob 11:20 GOST gost

      DAJTE KOMENTARJE O ŠARCU GOR ALI PA GA ŠTITITE TE STE VEKŠI LELEKI KOT ON KJE JE ZDAJ SVOBODA DO IZRAŽANJA CLOVEKOVE PRAVICE KA NEKAJ NAPIŠEŠ

      9 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2021 ob 17:52 gost

        Z Marjanom Šarcem o aktualnih temah, da ne bo več metal puške v koruzo, ker od sedaj naprej rabi fračo !

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.11.2021 ob 11:29 Sokejo gost

      Mislin ka je dobra ideja ka se podaljujejo tovrstne nagrade. Naj bo spoduba tudi za ostale ... liki, s takšo leseno kajlo priti na podelitev "podjetje desetletja" je špot! Lejko bi vsaj kombinejrale steklo/les ali kaj podobnoga.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.11.2021 ob 13:06 gost

      Paradajs ne more biti naj bokse podjetje ker se vedno posluje z subvencijami. Zanima me kako bo ko jih več nebo.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.11.2021 ob 20:03 Bojs gost

      Lejko pijtan, Zakuj serpetinskov cimpresar lejce po prekmurji..?? Kukorca je pozeta... tak ka nema kama metati svoje veleumne inteligence..😁😁

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.11.2021 ob 10:44 Dejan gost

      Čestitke....vsem

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.