https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Za pomoč glede kadrovske okrepitve že zaprosili vse pomurske zdravstvene domove

09.11.2021 ob 11:27  

Za obvladovanje trenutnih epidemioloških razmer so vloženi vsi napori vodstva in vseh zaposlenih v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Za pomoč glede kadrovske okrepitve že zaprosili vse pomurske zdravstvene domove.

Trenutne razmere v soboški bolnišnici 

Od 4. 11. 2021 do 8. 11. 2021 je bilo odvzetih 1337 hitrih testov, od tega 385 brisov pri zaposlenih, 239 samoplačniških brisov in 713 brisov pri hospitaliziranih pacientih.

Pozitivnih je bilo 26 testov. Na dan 9. 11. 2021 je 48 hospitaliziranih na covid oddelku in 14 hospitaliziranih v covid intenzivni enoti.

Vstop v bolnišnico je mogoč samo na vstopnih točkah ob izpolnjenem PCT pogoju, ki se preverja z uporabo programa za skeniranje kode ob predložitvi osebnega dokumenta. Od 8. 11. 2021 so ponovno vsi hitri antigenski testi brezplačni za vse. Obvezna je uporaba kirurških ali FFP2 mask za vse uporabnike zdravstvenih storitev in vse zaposlene.

Operativni posegi se izvajajo le za stopnje nujnosti nujno in zelo hitro. Interna izobraževanja, kjer prihaja do prehajanja kadra so do nadaljnjega ustavljena. Šola za starše se bo izvajala on line, druga nujna izobraževanja se izvajajo individualno po predhodnem dogovoru ob upoštevanju vseh ukrepov. Dijaki in študenti nemoteno izvajajo vaje in klinična usposabljanja, prav tako pa se dodatno vključujejo v proces zdravstvene nege glede na svoje kompetence.

Obiski prepovedani

Obiski v bolnišnici na vseh oddelkih ostajajo še naprej prepovedani, razen iz pietetnih razlogov. Dovoljena je prisotnost partnerja pri porodu ob izpolnjevanju pogoja PCT.

Za obvladovanje trenutnih epidemioloških razmer so vsakodnevno vloženi vsi napori vodstva in vseh zaposlenih v bolnišnici. Za pomoč glede kadrovske okrepitve so zaprosili vse pomurske zdravstvene domove, iz Psihiatrične bolnišnice Ormož so se že odzvali pozitivno, so sporočili s soboške bolnišnice.

Prebivalce Pomurja zato znova na ves glas pozivajo, da upoštevajo vse priporočene preventivne ukrepe ter da se cepijo proti covidu-19, saj bomo lahko le tako ustavili dvigajočo se krivuljo obolelih in posledično splošno slabšanje zdravja vseh nas.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.11.2021 ob 12:57 gost

      Še enkrat, tudi tokrat zbrišite: kaj delajo tisti, ki zaradi vseh teh odpovedi pregledov, operacij, slikanj, predavanj, terapij, ne delajo?

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2021 ob 16:06 gost

        Fren, daj to bolj na široko razloži, ker ne razumem kaj si hotel povedati. Kolikor vem je v bolnišnici Rakičan zaposlenih 200 zdravnikov, vseh zaposlenih pa je okoli 1.200. In vsi ti zaposleni niso sposobni poskrbeti za 70 kovidnih bolnikov, urgenco, otroke in porodnice?

        10 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.11.2021 ob 13:22 karči gost

      ob takih težkih pogojih si res nekateri zdravstveni delavci zaslužijo pohvale,pa še tudi kakšen evro pri plači,vendar,vendar pa ne tisti,kateri nimajo nobenih stikov z Covid bolniki.

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2021 ob 13:38 gost

        Se spomniš kaj se je s temi velikimi dodatki dogajalo v UKC Ljuvbljana, s štempljenjem, z delom med delovnim časom, ko bi moral delati v bolnišnici, pri zasebnikih. Pa sem prepričan, da se je to dogajalo in se dogaja tudi v drugih bolnišnicah. Dokler Zdravniška zbornica pod vodstvom prof. dr. Bojane Beović tega ne reši, naj ne jočejo. Aja, ona se že eno leto ukvarja samo s cepljenjem ljudi in s strašenjem ljudi, na svojje osnovno delo je pa pozabila. Ko je največji problem in naloga celotnega zdravstva kako precepiti ljudi, ki tega nočejo, svoje pomembno ostalo delo pa pozabijo. Leto in pol so imeli časa, da bi se pripravili. Zagonili so 14 milijard evrov, napravili niso ničesar v zdravstvu. Samo za korona dodatke posvečenim so zapravili eno milijardo evrov. Rezultati tega pa nikakršni.

        14 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.11.2021 ob 15:31 Đouže gost

      Me prav zanima če de šla gospa Lipič Baligač zaj delat na oddelek oz v covid ,glede na tou ka neje več glavna odgovorna sestra,pa gospod bivši direktor Korošec,ka neje ščel v penzijo,če de pomaagal kolegon zaj kak zdravnik,glede na izobrazbo internista

      26 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.11.2021 ob 20:34 gost

        Đouže, gospa ostane gospa. Še vekša plača za nikaj dela pa odgovornosti. Eni so rojeni igralci

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.11.2021 ob 16:07 Cepilec v glavo gost

      Zdravstvenega več ne bomo plačevali in naj si to bolnico vtaknejo nekam-sama banda

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.11.2021 ob 19:26 lang-ivati gost

      Precednica svejta zavoda se prva javila za kovid odelek. Doktorca znanosti je velka okrepitev. Dela pa samo ponoči.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.11.2021 ob 19:44 plüjčni gost

      Ge san eti v bolnici s covidon. Edna odi po sobanaj pa nema nika oblečeno pod kombinezonon. Moj mali pa aja segreti na 39.9 stopinje. Kadijlo bi se pri izvajanji libezni.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.11.2021 ob 22:56 gost

      Zaposleni v zdravstvu,najprej zaščitite sebe,da ne boste ukužili paciente,posebno pa tisti zdravstveni delavci , kjer se mogoče najde kakšen ponaredek.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.02.2022 ob 16:29 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.