https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Tišini in v Bakovcih urejena nova motorična igrala za otroke

19.10.2021 ob 13:55  

V okviru operacije Kaj nas uči Mura, ki je bila prijavljena na 5. javni poziv za ukrep 19.3. Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine in je sofinancirana v okviru Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, so bila na Tišini, v bližini OŠ Tišina in v Bakovcih, v bližini športnega centra, urejena nova motorična igrala za otroke iz naravnih materialov in na temo reke Mure.


Štiri lokalne akcijske skupine iz različnih območij Slovenije so se odločile pripraviti operacijo sodelovanja, saj so na njihovih območjih zaznale zelo podobne probleme, katere lahko uspešno rešujejo s skupnim znanjem in izkušnjami ter skupnimi razvojnimi aktivnostmi s katerimi lahko zadovoljijo potrebe prebivalstva sodelujočih območij. Operacija sodelovanja je zasnovana na način, da poveže različna območja LAS in da se z revitalizacijo in preureditvijo obstoječih zelenih površin ustvari omrežje interpretacijskih središč s podporno infrastrukturo za obiskovalce, kar bo izboljšalo kakovost turistične ponudbe na celotnem območju predvsem pa pomagalo ohranjati kulturno in naravno dediščino. Poleg lokalne akcijske skupine Goričko 2020, sodelujejo v operaciji še: LAS Prlekija, LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Ovtar Slovenskih goric. Celotna vrednot operacije znaša 363.595,81 €.  

Interpretacijska točka na območju LAS Goričko 2020 zajema poleg motoričnih igral za otroke še šest interpretacijskih tabel, ki se navezujejo na tematiko obrežne vegetacije, na raznolikost flore in vegetacije, ter pomen različnih živalskih skupin.       

V nadaljevanju izvajanje operacije bo izdelana še aplikacija z e-kvizom o reki Muri, ki bo obiskovalce spodbujala k aktivnemu razmišljanju o fenomenih ob učnih poteh.

    Fotogalerija