https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Moravske Toplice objavila razpis za podelitev štipendij

Moravske Toplice, 14.12.2021 ob 6:05  

Občina Moravske Toplice je v sodelovanju s Pomursko izobraževalno fundacijo (v nadaljevanju PIF) objavila: Razpis za podelitev štipendij občine Moravske Toplice.

Predmet razpisa so štipendije Občine Moravske Toplice za študente s stalnim bivališčem v občini Moravske Toplice. Štipendije so razpisane za študijsko leto 2021/2022 in se podeljujejo za študij v Republiki Sloveniji in v tujini. Predlog za dodelitev štipendij izdela strokovna komisija, ki jo imenuje župan Občine Moravske Toplice. O podelitvi štipendij odloči na predlog komisije občinska uprava.

Na razpis se lahko prijavijo študenti dodiplomskega in podiplomskega študija, ki izpolnjujejo naslednje pogoje: da so državljani Republike Slovenije, da imajo stalno prebivališče v občini Moravske Toplice, da so vpisani najmanj v drugi letnik dodiplomskega študijskega programa, da niso v delovnem razmerju oziroma ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti, da niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri Zavodu RS za zaposlovanje, da niso prejemniki drugih štipendij ali drugih prejemkov za izobraževanje in da imajo povprečje ocen v preteklem študijskem letu najmanj 7,5.

FOTO: Pixabay.

Višina štipendije se določi na podlagi seštevka točk, doseženega po merilih, ki jih določa pravilnik, in sicer glede na oddaljenost kraja stalnega prebivališča do kraja izobraževanja, povprečno oceno in letnik študija. Štipendist se s prejemanjem štipendije obveže: da uspešno konča letnik, za katerega je prejel štipendijo, da poda letno poročilo o poteku študija in da je pripravljen sodelovati z Občino Moravske Toplice oziroma s Pomursko izobraževalno fundacijo.

Vloga za pridobitev štipendije mora biti podana na predpisanem obrazcu »Vloga za pridobitev štipendije Občine Moravske Toplice za študijsko leto 2021/2022«. Kandidati jo lahko dobijo na sedežu Občine Moravske Toplice, Kranjčeva ulica 3, 9226 Moravske Toplice oziroma na spletni strani Občine Moravske Toplice: www.moravske-toplice.si ali na spletni strani PIF: www.pif.si. Vloga se šteje za popolno, če je k vlogi priložena vsa v vlogi zahtevana dokumentacija in če je pravočasno oddana. Rok za oddajo vlog je do vključno 17. 12. 2021. Kandidati lahko vloge vročijo osebno na sedežu Občine Moravske Toplice ali pošljejo po pošti na naslov: OBČINA MORAVSKE TOPLICE, Kranjčeva ulica 3, 9226 Moravske Toplice, s pripisom »Štipendije 2021/2022«. Vloga, ki je bila oddana priporočeno po pošti, se šteje za pravočasno, če je bila oddana na pošti zadnji dan roka za oddajo vlog, so sporočili iz občine Moravske Toplice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.12.2021 ob 8:11 Odmaraju gost

      24sata/uspavani-drzavni-sluzbenik-dobio-novo-zaduzenje-hoce-li-sada-imati-vremena-za-odmor

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 16:53 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.