https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Inšpektorji prepovedali opravljanje dejavnosti trem bencinskim črpalkam in trem trgovinam

10.11.2021  

Na današnji novinarski konferenci sta sodelovala tudi Martina Gašperlin, v.d. glavne tržne inšpektorice, in dr. Branko Podpečan, direktor Inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Inšpekcijski nadzor

Martina Gašperlin je povedala, da so inšpektorji zaradi nepreverjanja pogoja PCT začasno zaprli 8 prodajaln in 1 gostinski lokal. "V primerih, kjer kršitve kljub predhodnemu opozorilu niso bile odpravljene, so bili tudi izdani 4 plačilni nalogi, vsi na bencinskih servisih, ker se ni preverjalo pogoja PCT pri strankah."

"Glede na ugotovitve se je stanje v zvezi s preverjanjem PCT na bencinskih servisih bistveno izboljšalo, ni pa še idealno. Npr. na območju Dolenjske je bilo opravljenih 13 nadzorov in ni bilo ugotovljenih kršitev.

Nočni klubi so po ugotovitvah poslovali v skladu s sprejetimi odloki, razen v enem primeru, ko ni bilo zagotovljeno preverjanje PCT pogojev, zato je bila izrečena ustna odločba o prepovedi opravljanja dejavnosti," pove Gašperlinova.

 

45 tisoč evrov 

"Izrečenih je bilo več glob v skupni višini 45 tisoč evrov. Naš namen ni, da izrekamo te globe, žal drugače pač ne gre, ker nekateri gostinski lokali nikakor nočejo upoštevati teh ukrepov," pove dr. Branko Podpečan. 

Podpečan še pove, da so imeli primer, ko poslovodja inšpektorju ni hotela pokazati dokazila o izpolnjevanju PCT zaposlenih. Izdana je bila globa.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.11.2021 ob 11:47 soul hunter gost

      brezveze se pritozijo pa bo dnar vrnjen

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.11.2021 ob 12:06 kilonja gost

      Bravo tako je treba, trgovine ki so najbolj stokale ko je bilo lani zaprto , delajo sedaj po svoje in ogrožajo ostale rgovce ki imajo opa pamet na mestu . Kmetavzarji pač, tega je še veliko več, samo prijave je treba dajati pa bo .

      8 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.11.2021 ob 12:55 Farkaš Tibi gost

      Na facebook.com sam prešto ka je zemlje okrogla ka tou istina ka naš župnik pravi ka trikotna?

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.11.2021 ob 13:27 gost

      Zakaj inšpekcija ne prepove delovanja vladi Slovenije. Kajti niso sposobni voditi države ker ne upoštevajo sodišč in zakonov. Kar vejo je samo laži, laži, kraje, kraje, kadrovanje nezakonito. Zato bi njim morala inšpekcija odvzeti pooblastila za delovanje ker ne upoštevajo zakonov.

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.11.2021 ob 13:31 gost

      Ja prav imaš samo kje bodo ti bedaki polpismeni potem delali. Saj pa niti na zavodu za zaposlovanje se neodo sposobljeni prijaviti. Eni niti pošte ne vejo dvigniti kao bodo sposobni na zavod priti.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.11.2021 ob 13:32 Www gost

      Premalo je kontrol, vsi delajo po svojem v gostilnah se nikjer ne preverja pct pogoj. Treba je poostriti nadzor še bolj kot je zdaj.

      9 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.11.2021 ob 13:38 gost

      Www-Prav imaš popolnoma se strinjam z tvojim komentarjem.

      5 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.