https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomagajmo družini, ki ji je ogenj uničil hišo

12.11.2021 ob 17:00  

Družini Fašalek - Rengeo iz Skakovcev je 23. oktobra 2021 požar popolnoma uničil obnovljeno ostrešje hiše in gospodarskega poslopja. Gasilci so požar uspeli zajeziti in pogasiti, vendar je hiša uničena do te mere, da ni primerna za bivanje.

Štiričlansko družina, ki jo sestavljajo 51-letni Jožefa Fašaleka, njegova 43-letna partnerka Simona Rengeo ter njuna sina, 23-letni Peter in 19-letni Gašper, je na sobotno jutro v začetku predzadnjega vikenda v oktobru ostala dobesedno brez strehe nad glavo, katero so pred nekaj meseci, julija letos, uredili na novo.

Družina trenutno živi v Gornjih Črncih, vendar zaradi finančne stiske in bolezni sama ne zmore sanirati škode, zato prosijo za finančno pomoč.

Foto: PGD Cankova

Jožef, ki je po preživeti možganski kapi, nedavno prišel iz bolnišnice z daljšega zdravljenja, ni zaposlen. Tudi Simona nima kakšnega večjega zaslužka, saj je zaposlena v invalidskem podjetju Želva, ki skrbi za usposabljanje in zaposlovanje invalidov. Res je, da sta trenutno zaposlena tudi sina, en pri Kleparstvu Šinko, drugi pri podjetju Roto iz Černelavcev, a bo kljub temu za novo streho in sanacijo notranjosti hiše potrebnih kar nekaj sredstev, po neuradnih ocenah več kot 30 tisočakov.

Vsi, ki bi želeli družini pomagati lahko to storite z nakazilom na transakcijski račun Sklada Ivana Krambergerja št. SI56 02922-0019831742, s pripisom Za Fašalek-Rengeo, sklicna številka 7245.

Pomagate pa lahko tudi z SMS-donacijami. Pošljite SMS na 1919: z vpisano ključno besedo KRAMBERGER boste prispevali 1 evro, z vpisano ključno besedo KRAMBERGER5 pa 5 evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.