https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Začetek samotestiranja v šolah bo v sredo in ne v ponedeljek

12.11.2021  

Vlada je včeraj na dopisni seji sprejela spremembe in dopolnitve Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid-19.

Ob tem je prišlo do spremembe v delu odloka, ki govori o samotestiranju učencev v  vzgojno-izobraževalnem zavodu. Izvajanje testiranja s testi HAG za samotestiranje v vzgojno-izobraževalnih zavodih se bo namreč pričelo s 17. novembrom in ne v ponedeljek, 15. novembra, kot je bilo prvotno predvideno. Do takrat se samotestiranje izvaja v domačem okolju.

Odlok sicer določa še, da morajo učenci osnovne šole in dijaki obvezno izvajati testiranje s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa. Samotestiranje pa se mora opraviti v vzgojno-izobraževalnem zavodu, pod nadzorom osebe, ki jo določi ravnatelj.

Za učence osnovne šole morajo starši oziroma drugi zakoniti zastopniki oziroma skrbniki podati predhodno pisno soglasje oziroma nesoglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje.

Učencem in dijakom, ki testiranja s testi HAG za samotestiranje ne bodo izvajali, pa se začasno prepove zbiranje v vzgojno-izobraževalnih zavodih in se bodo tako izobraževali na daljavo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.11.2021 ob 12:26 gost

      Ta vlada vsak dan spreminja svoje odloke. Sami šalabajzerji na kupu. Ministrica se je pa nekam skrila in se ne upa pokazati. Starši ne pustite, da bodo vašim 6 letnim otrokom trikrat tedensko te palčke nabijali v nos. Če hočejo otroke testirati naj nabavijo testere na slino.

      22 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2021 ob 16:22 problem u copivu gost

        24sata.hr/news/u-hrvatskoj-se-umire-od-covida-desnica-misli-da-nije-problem-u-virusu-nego-u-cijepljenju

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2021 ob 16:48 gost

        Še en ŠALABAJZER! Stanje na glasbeni v Beltincaj je tuj skrajno resno ,dokler je šef sredi mandata dobil ODPOVED z RAVNATELJSKEGA POLOŽAJA in končal naravnost v štali in na njivi! Zakaj skrivate to zgodbo? Pišite malo o ton, ne pa ,da tega PROPADLEGA RAVNATELJA MATEJA ZAVCA še ščitite in s tem tudi njegova ZLOBNA in PODLA dejanja, ki so ga prav pripeljala do HLEVA v katerem zdaj prebija vse več časa na stara lejta!

        5 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2021 ob 12:14 gost

        Nista, obvezno testiranje, ve se pa leko cepijo, stvar rešena. Ali pa šola od doma. ENOSTAVNO.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.11.2021 ob 12:49 GOST gost

      TO SO SOLANI RAVNATELJI ZA POPIZDIT MENJAT VSE DIJAK BI TO ZRIHTAL BOLJŠE SAMO PLAČO VLEČEJO

      6 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.11.2021 ob 13:09 gost

      Kaj zdaj tisto navodilo, da s temi testi lahko rokujejo samo osebe starejše od 12 let ne velja več? Kdo bo odgovarjal ob poškodbi testiranja 6 letnega otroka?

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.11.2021 ob 13:18 AAAAAAAAAAAAAAA gost

      Sakši den načik ukrepe butalci eni. Tej šolniki so pa itak ekstra rasa sami ne vejo napraviti čista nika. Vej pa ravnateli bi mogli znati kak je najboukše na njuvi šouli tou spelati nej pa ka spitavlejo tej butalce na vladi kak naj na svoji šoulo kaj napravijo. Kak da bi ge sousida spitavo kak naj nouvo kuhinjo postavin moje pa še vido nikdar nej.

      6 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.11.2021 ob 13:31 Vučiteo gost

      Že leto dni ista pesem, ministrica, pa navodila, pa nejasnosti ... Ravnatelji so kao izkušene, izobražene osebe, kaj hočejo naj namesto zaposlenih ministrica testira 300 000 mladih? Pa vse je težko in nemogoče. Nemogoči so nekateri starši, res je, z večino pa se da delati. Delal 40 let in preživel. Zanimivo, kako ravnatelji nimajo težav pri razumevanju navodil glede izplačila dokaj solidne plače, dveh plač stimulacije letno, tradicionalnih srečanj v Portorožu in na Bledu. Pa kako se znajo brez navodil hvaliti z uspehi svojih učencev in učiteljev v javnih medijih. Ravnatelji, odklopite manipulatorski SVIZ, vklopite svojo glavo.

      11 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.11.2021 ob 13:38 gost

      Premnogo pretresljivih zgodb kroži med ljudmi in zdravniki, potem ko se je bolezen covid približevala koncu in je med ljudmi prišlo do tistega zadnjega poslavljanja. Dostikrat zdravniki ne morejo storiti nič drugega kot omogočiti čim manj bolečo ločitev, če je taka sploh mogoča. Zato, cepimo se, cepimo se, cepimo se!

      10 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.11.2021 ob 14:04 gost

      Komi so ti debilni ukrepi namenjeni ubogim otrokom keri največji davek plačajo zaradi nesposobne vlade kera ni sposobna z enim preprostim stavkom povedati kaj bi sploh rada. Debilni vladi ni drugo v glavi kako si vse strateške donosne firme prisvojiti in svoje polpismene ljudi na funkcije postaviti. Za vse ostalo pa jih boli,,,, kurac,,,,

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2021 ob 21:25 gost

        Deca ne placajo ta davek zaradi vlade ampak takih kot si ti ker niste upostevali navodil ze od zacetka.. je bilo tezkp nositi rokavice pa maske pa testiranja pa zdaj cepljenje vse vam je grozno tezko in najtezje je upostevat navodila za zdravje vseh ne samo nekaterih zato zdaj trpimo vsi. Deca, kronicni bolniki, starejsi, zdravniki in medicinske sestre na covid oddelkih, trgovski delavci ki imajo opravka z pct pogoji, da ne govorim o razlicnik strokah in poklicih kjer je treba veckratn tedensko testiranje in se cepljeni poslusamo da smo mi krivci da virus nosimo okoli. Lepo prosim zamislite se ze enkrat in nehajte stresat krivdo vedno na vse samo nas sebe ne.

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.11.2021 ob 15:24 gost

      Vlada nima časa za kovid. Kajti oni se zdaj ukvarjajo z prevzemom energetike v državi. Da si nastavijo polpismene debile Nsi in SDS. Za kovid se pa naj brigajo prostovoljci, civilna zaščita, rdeči križ, študenti medicine, dijaki zdravstvene šole. Kerim je ministrica povedala da naj prevzamejo odgovornost za svoja dejanja. Kje je krava od ministrice Kustec da prevzame odgovornost za svoje nedelo kero ima zelo veliko plačo.

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.11.2021 ob 17:39 gost

      Katera vlada na svetu še prepoveduje otrokom šolanje?

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.11.2021 ob 17:53 gost

      Tisti, ki ste tako zelo navdušeni nad tem, da bod 6 let starim otrokom nadeli maske in jim trikrat na teden vrtali po nosu in jim s tem poškodovali nosno sluznico, v nekaterih primerih še kaj hujšega, se vprašajte zakaj tega ne delajo na Švedskem, Madžarskem in še v mnogo državah. Pred enim letom so pa ti isti " strokovnjaki " vpili, da otroci ne prenašajo virusa. Koliko evrov so dobili, da so čez noč spremenili svojo doktrino in svoje mnenje?

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.11.2021 ob 21:40 kilonja gost

        Debeli, Švedi si ne vrtajo po nosu ampak po ritih, Madžari pa imajo tako močan EROS PISTA da je virus vrag vzel.

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.11.2021 ob 19:13 GOST gost

      DEBILI POGLEDNITE V AVST RADGONO ŠE NAŠI SO TAM V ŠOLI PA SE NIŠČE NE BUNI ZA ROVANJE PO NOSU SAMO PRI NAS

      9 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2021 ob 7:43 gost

        Ti Janšev pudelj, v Avstriji 6 letni otroci ne nosijo mask, za testiranje pa uporabljajo teste pri katerih ni potrebno vrtati tako globoko v nos. Na Švedskem, na Madžaskem in še v drugih državah pa otroci svobodno hodijo v šole in povsod - brez PCT pogoja, brez mask in brez testiranj. Kljub fašističnim ukrepom ima Avstrija proti Švedski ogromno okuženih.

        9 3 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      13.11.2021 ob 8:17 gost

      Ti pa si levi pudelj ki misli da je pameten ,A NI.

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2021 ob 8:28 gost

        Da ne boš slučajno trdil, da so Avstrijci bolj pametni in naprednejši od Švedov? Kje je bil rojen Hitler? V Avstriji!!

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.11.2021 ob 11:06 Gost gost

      To je sramota. Deca so nika nej kriva, vse mi je težko gledati gda majo masko gor in jin je tak prepreceno normalno dihanje. Če se nedo samo testirali, nede smele v šolo. Starše vsi nagucavlejo, ka naj podpišejo, ka naj delajo za dobro njih, pa naj ne gledajo na lastno prepričanje. To pomeni, če do v šoli včili laži, krajo, itd., naj se starši strinjajo ka ide za dobrih njih. To ka delajo je zločin.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      15.11.2021 ob 11:25 Gost gost

      Vsi na volitve. Nej samo proti Janši pa SDS, ampak proti vsen ka sedijo v parlamenti. Vsi so ista govna, samo se brigajo za svoje stolčke pa žepe. Njin je vseeno za narod, vmes kaj napravijo, ka se ne zamerijo ludstve.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.