https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Hodoški svetniki potrdili podražitev odvoza komunalnih in bioloških odpadkov

22.05.2021 ob 17:40  

Občinski svet Občine Hodoš se je 20. maja sestal na 14. redni seji, kjer so med drugim potrdili zaključni račun za leto 2020 in višje cene odvoza komunalnih in bioloških odpadkov.


Realizaciji prihodkov in odhodkov v primerjavi rebalansom manjši

Svetniki so na seji obravnavali in potrdili zaključni račun Občine Hodoš za leto 2020. Realizacija prihodkov je bila v primerjavi z rebalansom 96,12-odstotna in je znašala 663.121,84 evra. Realizacija odhodkov v primerjavi z rebalansom pa je bila 95,62-odstotna in je znašala 647.605,49 evra. Proračunski presežek tako znaša 15.516,35 evra.

Zmanjšanje prihodkov je v največji meri posledica zmanjšanja kapitalskih prihodkov, in sicer načrtovanih prihodkov od prodaje stavbnih zemljišč. Na odhodkovni strani pa je bilo zmanjšanje realizacije v primerjavi z rebalansom večinoma na tekočem delu, malenkost tudi na tekočih transferih ter na investicijskem delu proračuna.

 

Cene odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih voda ostajajo enake

Obravnavali so tudi elaborat o oblikovanju cen za odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda (KOV) v Občini Hodoš za leto 2021. Cene se od lanskega leta niso spremenile.

Skupaj omrežnina odvajanja in čiščenja KOV znaša še naprej 40,00 evrov na leto. Cena storitve javne službe čiščenja KOV ostaja pri 0,70 evra/m3, kanalščina odvajanja in čiščenja KOV skupaj pa bo še naprej 0,70 evra/m3. Potrjene cene so brez DDV. Občina sofinancira omrežnino v višini 36,34 evra, kanalščino pa v višini 0,55 evra/m3.

Zbiranje komunalnih in bioloških odpadkov bo dražje

Svetniki so potrdili tudi predlog elaborata o oblikovanju cene izvajanja obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov v Občini Hodoš za leto 2021. Z elaboratom se bo po petih letih povišala cena izvajanja obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov za 10 odstotkov.

Leta 2016 je znašala cena za zbiranje komunalnih odpadkov 0,18639 evra/kg, po novem pa bo znašala 0,20648 evra/kg. Cena zbiranja bioloških odpadkov pa se bo povečala iz 0,18783 evra/kg na 0,21768 evra/kg. V cene ni vključen 9,5-odstotni DDV.

Dražja najemnina za najem groba za tiste, ki niso občani Občine Hodoš

Prav tako so svetniki na seji potrdili predlog o višini najemnine prostora za grobove na pokopališčih in uporabi mrliških vežic na območju Občine Hodoš. Ta sedaj po novem zajema žarni zid. Spremenili pa so tudi ceno najema groba za tiste, ki niso občani občine Hodoš. Tako višina najemnine za najem groba, kot višina najemnine za najem oziroma zakup žarnega zidu tako po novem znašata 500 evrov z DDV. Za občane, ki imajo stalno bivališče v Občini Hodoš, pa je najem žarnega zidu ter najem mesta za grob zastonj. Višine najemnin grobov za posamezne zvrsti grobov ter višina najemnine za uporabo mrliških vežic pa ostajajo enake.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:01 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.