https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Slovenska vojska bo s svojimi zdravstvenimi zmogljivostmi podprla delovanje zdravstvenega sistema

12.11.2021  

Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji sprejela odločitev, da Slovenska vojska, zaradi hitrega porasta števila hospitaliziranih zaradi COVID-19, s svojimi zdravstvenimi zmogljivostmi podpre delovanje zdravstvenega sistema. Slovenska vojska se bo s svojimi zdravstvenimi zmogljivostmi, s katerimi razpolaga vključila v zdravstveni sistem in pomagala pri zdravljenju in negi pacientov.


"Republika Slovenija se sooča s hitrim porastom števila hospitaliziranih zaradi COVID-19, kar pomembno vpliva na obremenitve zdravstvenih delavcev pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti, še posebej v bolnišnicah. Pri slednjih se Ministrstvo za zdravje sooča s pomanjkanjem ustrezno usposobljenega kadra za zdravljenje in nego pacientov.

 Foto: Pixabay 

Na osnovi izvedene analize razpoložljivih virov in izkazanih potreb Ministrstva za zdravje bo Slovenska vojska zagotovila pomoč javnim zdravstvenim zavodom pri zdravljenju in negi pacientov, z aktiviranjem zmogljivosti vojaške zdravstvene enote, ki imajo ustrezno usposobljen zdravstveni kader.

Slovenska vojska bo vzpostavila 4 skupine za pomoč, v vsaki skupini bo do 5 oseb in sicer: diplomirano medicinsko sestro ali zdravstvenika, zdravstvenega tehnika, vojaškega bolničarja ter dva bojna reševalca. Tako strukturo Slovenska vojska lahko zagotavlja na dolgi rok ob pogoju, da so skupine razporejene skupaj po zdravstvenih ustanovah," so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

* Fotografije so simbolične

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.11.2021 ob 21:02 gost

      Če ta vojska nima več kot 20 ljudi za pomoč v zdravstvu, jo je potrebno takoj razpustiti. Kaj je z dvema vojaškima bolnišnicama ROLE?

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.11.2021 ob 8:27 gost

      Vojaško bolnišnico je vele vladni vodja,,,, Januš grozni,,,, prodal. Kot 1991 orožje v Depali vaši. Kajt on je največji osamosvojitel Slovenije in je vse njegovo in lahko prodaj kar ga je volja. Jeden jedini JJ.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.11.2021 ob 8:29 gost

      Zdaj bo vojska in prostovoljci reševali kar je vlada in stroka zajebala.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.11.2021 ob 9:07 gost

      Zajebali ste vi anticepilci ki ne upoštevate nobenih ukrepov.To so sedaj vaši rezultati.FUJ nesnage rdeče FUJ.

      5 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2021 ob 9:40 Maska norc gost

        Ja, si ok? Maš masko zdaj kda pišeš ka ti nebi kaksi anticepilec piso pa bi te okužo ka prek fona.

        7 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2021 ob 10:04 Gost gost

        Malo se umiri in se malo pozanimaj kelko polno cepljenih je v bolnici na intenzivni. A niso v zacetku zagotavljali da cepljeni ni prenasalec, nato da cepljen ne more zboleti, na to da ne more koncati na intenzivni...?.... vse to njim je padlo v vodo, za to ni čudno da se narod noce cepit, ker cepivo niti svobode ne prinasa več. Vprasanje, si se cepil takoj ko je cepivo prislo ven in tako posledicno zaradi zdravja ali pa le zaradi potrdila da si lahko "svobodno" sel na morje?

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2021 ob 12:19 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Kreten Ivanov,tak je s tem,cepljenje je itak v tri dni,če bo tako naprej,vsak teden enkrat,imuni bodo le še necepljeni,pa preživeli bodo...bomo...

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.11.2021 ob 9:37 Karček gost

      San mislo, ka je za ta betek zdraviti trbe posebna znanja, ka si usposobljen, nej pa ka je dosta, ka maš kakšo tri letno šolo končan in si v vojski

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      13.11.2021 ob 12:10 gost

      Budale budale budale, samo se zajebavlete, bog ma DUGI Bič, leko de še tej vojak komi od vas v bolnici pomago.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2021 ob 12:22 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Si pa idiot gorički,dokturi pri virusi pomagajo le sebi,pejnezuv je dosta,pa nej za tebé,taknyos tij.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.