https://www.ris-dr.si/basket
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/vsebina/75056/KOBAL_TRANSPORTI_zaposluje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO

LOKALNO

Vera Granfol postala najboljša učiteljica globalnega učenja

17.11.2021 ob 13:30  

Učiteljica na Osnovni šoli Gornja Radgona Vera Granfol je bila izbrana za najboljšo učiteljico globalnega učenja 2021. Za zmago je prejela priznanje in denarno nagrado v višini 1.000 evrov, namenjeno spodbudi in podpori pri nadaljnjem delu.

https://www.ris-dr.si/basket
 

Učiteljica Vera Granfol je zmagala na natečaju za najboljšo učiteljico oz. učitelja globalnega učenja pod imenom »Onkraj mehurčka«, ki ga je letos prvič razpisalo Društvo Humanitas – center za globalno učenje in sodelovanje.

Za prijavo na natečaj je Vera Granfol skupaj s sodelavcem, prav tako učiteljem, Damijanom Sovcem posnela kratek videoposnetek, v katerem je predstavila svoje delo.

V Društvu Humanitas so ob objavi zmagovalca zapisali: »Vera Granfol s svojim delom ter z inovativnimi – a hkrati preprostimi aktivnostmi svoje učenke in učence spodbuja k razmisleku o okoljskih in družbenih vprašanjih ter njihovi povezanosti, pa tudi h konkretni akciji – s svojim zgledom jim kaže, kako lahko z majhnimi koraki dosežemo velike spremembe.«

Izpostavili so tudi njeno pobudo, ko so skupaj z desetimi učenkami in učenci OŠ Gornja Radgona 100 dni vsak dan nosili ista oblačila ter njihovo akcijo »Bodi nežen, planet ti bo hvaležen«, s katero so osveščali o negativnem vplivu, ki ga ima prekomerno potrošništvo oblačil na okolje.

    Fotogalerija