https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V poostrenem nadzoru osem voznikov pod vplivom alkohola

15.11.2021 ob 12:10  

Na območju celotne Slovenije je med 5. in 14. novembrom 2021 potekal nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov.

V sklopu poostrenih nadzorov nad psihofizičnim stanjem voznikov so pomurski policisti minulo soboto, 13. novembra 2021, med 16. in 24. uro izvedli poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov po metodologiji Promile.

V poostrenem nadzoru je bilo z indikatorji alkohola preizkušenih 239 voznikov, od katerih jih je pod vplivom alkohola vozilo 8. Pri 5 je koncentracija znašala do 0,52 in pri 3 nad 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. En voznik je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Ugotovljenih je bilo tudi 13 drugih kršitev in 3 vozila so bila zasežena.

Vse voznike opozarjajo, naj za volan vedno sedejo le trezni. S ciljem doseganja ugodnejših prometno varnostnih razmer na pomurskih cestah, bodo policisti tovrstni problematiki pozornost namenili tudi v prihodnje, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.11.2021 ob 13:01 šilček gost

      kdor je pijan za volanom ga poslati za kazen v sočo da bo delal z ljudmi ki so po prometni nesreči zaradi takih idiotov zgubili dostojno življenje.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.11.2021 ob 16:07 gost

      Glade da je bilo Martinovo je to jako malo. Pa še to so verjetno bile kake velike ličnosti. Samo ka su povedali pravo ime n priimek. Kajti te velike ličnosti pozabijo ko so segreti kako se pišejo in kao njim je ime.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.11.2021 ob 18:16 gost

      Zelo žalostno,da se alkohol še vedno najde pri šoferjih.Za vse obvezno 00. Med vožnjo.Smo trezni za volanom in obstajajo možnosti za napake,kaj šele pri vinjenih voznikih.Prevozna sredstva niso igrače.To si zapomnimo.Vsem pa želim varno vožnjo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.