https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Soboška bolnišnica od danes z dodatnimi 25 posteljami za covid-19 bolnike

15.11.2021  

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so danes odprli še eno dodatno enoto za zdravljenje bolnikov s covidom-19 na Pljučnem oddelku, ki bo lahko sprejela dodatnih 25 bolnikov. V bolnišnici trenutno zdravijo 85 bolnikov s covidom-19, od tega 18 v intenzivni enoti.

Glede na stalen porast števila bolnikov, obolelih s covidom, so po navodilu Ministrstva za zdravje dolžni zagotoviti 76 postelj za bolnike z akutno boleznijo in 18 postelj za intenzivno zdravljenje. V skladu s tem so odprli dodatno enoto na Pljučnem oddelku, kjer že zdravijo 10 bolnikov s covidom. Danes imajo na oddelku za bolnike s covidom 67 hospitaliziranih, na intenzivni enoti pa še 18 pacientov, so sporočili iz Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Kadrovsko pomoč so že dobili iz Psihiatrične bolnišnice Ormož (3 diplomirane medicinske sestre) in zdravstvenega doma Murska Sobota (2 diplomirani medicinski sestri), dodatno pomoč so jim obljubili še iz zdravstvenega doma Ljutomer in Lendava, ko jim bodo to dopuščale razmere, saj tudi njih zaradi epidemičnih razmer pestijo težave s kadrom.

Vstop v bolnišnico je mogoč samo na vstopnih točkah ob izpolnjenem pogoju PCT, preverjajo ga z uporabo programa za skeniranje kode QR ob predložitvi osebnega dokumenta. Od 8. novembra 2021 so vsi hitri antigenski testi znova brezplačni za vse, testirajo vsak delovni dan med 7. in 17. uro v zabojniku pred urgentnim centrom.

Od 4. novembra so v bolnišnici odpovedani vsi nenujni posegi, od jutri pa bojo opravljali zdravstvene storitve samo s stopnjo nujno. Ambulantne storitve do nadaljnjega potekajo nemoteno, prav tako obravnavajo rakasta obolenja, stanja v zvezi z nosečnostjo, porodom, vse novorojence in otroke. Paciente, pri katerih storitve ne bo mogoče izvesti, bo o spremembi obveščala njihova naročniška služba po telefonu ali s sporočili SMS.

Obiski so na vseh oddelkih še naprej prepovedani, razen iz pietetnih razlogov. Dovoljena je prisotnost partnerja pri porodu ob izpolnjevanju pogoja PCT.

Prebivalce Pomurja znova pozivajo, da ravnajo odgovorno, upoštevajo vse preventivne ukrepe ter se cepijo proti covidu-19. Obenem poudarjajo, da glede na skrajno resne razmere v bolnišnici in v celotni državi, ko je slovenski zdravstveni sistem na robu zloma, od slehernega posameznika pričakujejo, da z vso energijo in ravnanjem prispeva, da bodo hudi časi zaradi covida čim prej za nami.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.11.2021 ob 13:46 ru mjzu gost

      Postelje jim je uredila Erika, in sicer jih je našla v Franji.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.11.2021 ob 13:48 gost

      Kako? Že pred mesecem dni ste pisali, da je vse polno zasedeno, da so na robu zmogljivosti, da ne zmorejo več, da bo sistem razpadel, če bo še nekaj dodatnih bolnikov.

      15 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2021 ob 15:37 gost

        15:30, če ti nimaš več od posebne šole, se na portalu ne hvali s tem. Že več mesecev jočejo, da nimajo kadra in da so preobremenjeni, da ne zmorejo več in podobno. Kje so zdaj kader dobili? Naj se malo bolj ukvarjajo z organizacijo dela in naj dobro plačane sestre in še bolje plačani doktorji oddelajo v bolnišnici vseh 40 ur tedensko in še kakšno naduro, pa bo kadra dovolj. V bolnišnici je zaposlenih okoli 1.200 ljudi, od tega 200 zdravnikov.

        11 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2021 ob 19:23 v rtv3 gost

        Čeprav so odprli dodano enoto, so morali v njo dobiti postelje, ki jih jim je uredile Erika, in sicer iz Franje.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.11.2021 ob 14:24 gost

      Velik poklon in zahvala soboški bolnišnici.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.11.2021 ob 14:32 gost

      Dajte že končno neko sodobno sliko iz te bolnišnice. Ne vedno ti dve postelji iz Avstroogrske, čeprav jih v bolnišnici še veliko imate.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.11.2021 ob 16:03 gost

      Vse se najde če se hoče tudi postelje in zdravniki in sestre kere v sprejmnij pisarnaj sedijo ena na drugi samo da ni potrebno iti na oddelek. Za dudatke se vse najde.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.11.2021 ob 16:39 gost

      Eh pa to si tij jebeni yugonostalgik , vidim po tvojem pisanju, ti tak vse doj posereš ka je nej z juge , zdaj tebi teleti verjetno ne rabijo razlagati kje so dobili kader , če pa te že zanima pošlji vprašanje in ti bodo odgovorili , samo ne piši laži in si ne zmišljuj kljub kumrovškem tečaju , rejsan si norček, dokazano.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.11.2021 ob 16:57 gost

      Neverjetno, kak je lejko doma sideti pa se pametnoga iti. Takši pra... smo gratali v toj državi, ka jo tou nej za vorvati. Če de šteri od vas nucau pomoč v bolnici (bog ne daj, ka bi še šlo za življenje) de lejko ten liden, po šterij zdaj tak pluvlete, v očij pogledno??

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.11.2021 ob 17:04 gost

        Nihče po nikomer ne pljuva. Šolali so se za to in dobro plačani so za to, da bodo zdravili ljudi. In ne zahtevamo od njih ničesar drugega kot to, da svoje delo opravljajo odgovorno, dobro in v korist ljudi. Šefi in direktorji so pa odlično plačani za to, da organizirajo delo, da to nemoteno poteka. Vsi jočejo kako ni kadra, že nekaj let pa nimajo razpisov, da bi ta kader pridobili. Še tiste, ki sami iščejo delo v bolnišnici, ne sprejmejo, če nimajo poznanstva ali sorodnikov tam.

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.11.2021 ob 17:02 gost

      TOU SU NEJ LIDJE!!!!!!!!!!!!!!! tole je golazen ki ji nič drugega ne želim kot da zelo trpijo---gamad!!!

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.11.2021 ob 17:03 gost

      Pa ja , vej pa to ov norček v vsakem komentarju sere po bolnicaj , taka da de prišo po pomoč te njemi trbej vrata pokazati.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.11.2021 ob 17:58 gost

      Tukaj je deset debilov strokovnjakov solidarnih bedakov. Keri ste Nej cepljeni veste pa ve kao mij se pazimo mij nikam nejdemo. Edino mogoče ksosidi stopimo, kmasi v cerkev kjer je itak največje gojišče virusa ker se nič ne preverja v lekarni stopin v trgovino stopin itd to vse ste pa pozabili. Zato pa se širi virus ker taki kreteni tako delujete.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.11.2021 ob 22:14 gost

      Gnoji

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.