https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pridobili dvanajst milijonov evrov nepovratnih sredstev

16.11.2021 ob 11:30  

Dom starejših Rakičan bil uspešen s svojo prijavo na razpisu in pridobil nepovratna sredstva v višini 12 milijonov eurov. Denar bo Dom namenil za celotno prenovo matične notranjosti stavbe, matične enote v Rakičanu.

Izvedena bo celotna prenova v skladu z novimi tehničnimi standardi in normativi. Urejene bodo eno in dvoposteljne sobe, z lastnimi kopalnicami in sanitarijami, nova pralnica, razširili bodo kuhinjo, uredili prostore za delovno terapijo, skupne prostore za druženje, avlo doma ter pisarniške prostore za vse službe.

Urejene bodo čiste in nečiste poti, ter primernejši prostori v skladu z usmeritvami v času epidemij in izolacij. To je izjemen dosežek, saj je stavba matične enote v Rakičanu zastarela, s tem bodo tudi zagotovili višji bivalni standard stanovalcem. Dom je sicer pred leti uredil zunanjo in energetsko prenovo stavbe, ter na novo uredil vir ogrevanja preko sistema toplotnih črpalk.

Trenutno potekajo dela v zvezi z ureditvijo podstrešja, kjer bodo urejeni prostori za začasne namestitve. Začasne namestitve bodo namenjene vsem, ki ne morejo takoj dobiti postelje v Domu, ali se vključiti v storitev službe pomoči na domu oz. v dnevne centre, prav tako bo do namenjene kriznim namestitvam in začasnim namestitvam v času dopustov sorodnikov, ki skrbijo za starejše osebe.

V podstrešju objekta bodo tako pridobili 18 postelj in skupne prostore, Dom pa je iz tega naslova pridobil nepovratna sredstva v višini 717.000 evrov. Celotna investicija je ocenjen na 1,35 milijona evrov, razliko bo financiral Dom z lastnimi sredstvi. Planirani zaključek investicije je konec aprila 2022.

Dom je prav tako prejel nepovratna sredstva v višini 1,45 milijona evrov za ureditev enote Doma v Črenšovcih. Dom bo pričel z vsemi postopki glede priprave dokumentacije za izdajo gradbenega dovoljenja, pričetek in zaključek del pa je predviden v letu 2022.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.11.2021 ob 11:57 gost

      Za 12 milijonov evrov zgradiš nov dom po vseh normativh.

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2021 ob 20:20 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        To ni nič,za ta denar zgradim varovano naselje hišic in vrtov za starostnike z vso oskrbo in zahtevami njih,osebje bo prijazno,sociala bo prilagojena,ambulanta z dobro plačanim zdravnikom in fizioterapevtko bo , župnik z mašami,špricerji in migice po želji bodo,celo tabletke bodo na recept za Hanzeke ,vse bo za té pejneze ...nega ka nega...Matilda se obračuna po tarifi EKO PARKA,se opravičujem za podrobnosti....

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.11.2021 ob 12:27 gost

      To bo bolj podobno študentskemu domu. Ostalo pa v žepe tistim ki bodo blizu blagajni.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2021 ob 12:51 gost

        Dragi moji,narod se sploh ne zaveda koliko žepov čaka na ta denar,še ni nakazano in je že razdeljeno,saj gradilo se bo,če pa kaj zmanjka pa bodo mogli svojci tega Doma v Rakičanu prispevati vsak mesec pri svoji položnici.Levičarji,pa smo tu.

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.11.2021 ob 14:32 gost

      Kaki levičarji debil zabit saj pa zdaj harajo SDS pizdeki keri kradejo in se nastavljajo na položaje da se vse kadi. Zato pa vrag jemlje Slovenijo ker so jo okradli do kosti.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.11.2021 ob 14:35 gost

      Levičarji pri tem nimate NIČ --ker pojma nimate kako se pride do nepovratnih sredstev in nimate nobene pravice da razmišljate o denarju ki ga ne poznate!!!!!!!!!!!!!!!VIJ samo znate samo srati sebi v pape!!!!!!!!!!!!!!!

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.11.2021 ob 14:40 gost

      Vlada se z tako silo nastavlja na položaje da niti ne sledijo gdo koga kje je nastavil. SDS Petrol, nsi energetika, smc Sava turizem, DeSUS obalne parcele. Itd in še se bo nadaljevalo.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.11.2021 ob 18:51 gost

      Vsaj Sobota dobi. V Beltincaj tak ovi direktor nema pojma, koga naj pozove. Če bi jemi pejneze v pisarno vrgo, bi pa hitro Kučkoji neso.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.11.2021 ob 19:19 gost

      Se vse drugo se bo gradilo na ta racun predvsem pa obnoviti notranjost na raznih oddelkih.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.11.2021 ob 19:48 predvidevam gost

      da bo zrasla tudi kaka privat hišica, saj se to niti poznalo nebo, ali pa bodo obnavljali NAJDRAŽJI IN NAJSLABŠI MAHERI, SAJ SE ŽE ITAK VE KATERI.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.11.2021 ob 4:11 JANŠA DA KOMUNISTOM gost

      Janša je dal pejneze rdečim komunistom, direktor in župan veliki a člana SD komunistov, se spomnite, da bi kadarkoli komunisti SD kaj dali Janši. NIKOLI

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.11.2021 ob 9:07 gost

      Več kot 80 % stanovalcev doma je v plenicah, veliko je tudi nepomičnih. Čemu potem tem stanovalcem delati lastno kopalnico in lastne sanitarije? Bodo te starostnike izselili in tam napravili študentski dom? Ali pa gre samo za kasiranje in dražje bivanje? Že zdaj vsi ti, ki ne rabijo sanitarij in balkona zato uporabo plačujejo več kot 30 evrov mesečno. Da o tem, da bi se za teh 14 milijonov evrov, ki se jih bo zapravilo za posodobitev doma in še česa zraven, kar ni omenjeno, dalo zgraditi nov dom, niti ne pišem. Veliko stricev čaka na ta denar.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.