https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Poklukar: Edina stvar, ki me navdaja z optimizmom je odločnost zdravstva

16.11.2021  

Na današnji novinarski konferenci sta minister za zdravje Janez Poklukar in pediater Denis Baš spregovorila o aktualnem stanju glede bolezni covida-19.

"Ob zasedenosti intenzivnih postelj nad 288 uvajamo v zdravstvu skrajne izredne razmere. Pacienti bodo sicer obravnavani, vendar pa bo standard močno zmanjšan. To bo veljalo tako za necovid kot covid paciente. Glede obravnav smo že sedaj v situaciji, ko po eni strani še komaj rešujemo življenja in po drugi strani zdravimo nujna in hitra stanja. Lahko bi rekli, da imamo v zdravstvu uveden »zdravstveni lockdown«, saj praktično nimamo druge izbire," je uvodoma povedal minister Poklukar.

Vsi usposobljeni se lahko javijo preko združenj, organizacij ali preko bolnišničnih covid koordinatorjev, ki so javno objavljeni. Najbolj v tem trenutku primanjkuje medicinskih sester, ki imajo izkušnje v enotah intenzivne terapije in pa tudi ostalih, z izkušnjami v zdravstvu.

V prvem krogu se je na pozive odzvalo cca. 130 zasebnikov in koncesionarjev, za katere je Zdravniška zbornica pripravila posebno aplikacijo. Imamo pozitivne odzive šolstva, kjer v sistemu že deluje 40 študentov medicine in vsaj 260 dijakov in študentov zdravstvenih srednjih šol in fakultet, je navedel minister.

Vojaška zdravstvena enota je zagotovila 20 zdravstvenih delavcev, Rdeči križ pa jih je dal na voljo 120. Na podlagi sklepa vlade za aktivacijo kadrovskih zmogljivosti civilne zaščite jih je v pripravljenosti 116.

Kadri iz vseh področji so se odločno odzvali, tudi koncesionarji in zasebniki se javljajo in s tem kažejo veliko solidarnost in razumevanje situacije. Tako se je zahvalil vsem Poklukar.

Pediater Baš je v nagovoru pozval vse, ki se še niso cepili, da to storijo in da otroke spodbujajo k spoštovanju ukrepov.

"Ne podcenjujmo otrok. V naših ambulantah prejemamo vprašanja, kako bo otrok v času pouka zdržal z masko, kako se bo samotestiral. Otroci se hitro privadijo. Maska ne povzroča nobenih težav s kisikom," je povedal Baš.

Otrok bo pred začetkom pouka opravil samotestiranje. Otroci si v tej starosti dnevno vrtajo po nosu. Stvar je enostavna, neboleča, ne pušča posledic. S tem otroka, ki še nima znakov okužb, izločimo iz razreda in preprečimo širjenje okužb. Ob tem ne smemo nikoli pozabiti, da so v šolah tudi otroci, ki imajo zdravstvene težave, ki bi jim bolezen lahko povzročila velike težave. Starše je pozval k podpori in razumevanju.

V Sekciji za primarno pediatrijo so pripravili filmček, v katerem se 7-letni deček sam testira s hitrim testom za novi koronavirus.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.11.2021 ob 12:32 gost

      Bravo zdravstvo, globok priklon in priznanje.

      14 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2021 ob 18:38 123 gost

        Če bi manj dodatkov pokasirali bi lahko kupili toliko postelj da jih ne bi imeli kam dati, v Avstriji s katero se toliko primerjamo so dobili 500 evrov na leto, pri nas pa čez 80 tisoč, šolniki ki so delali na daljavo so kasirali dodatke poleg tega pa so lepo po kavicah hodili eden k drugemu

        16 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.11.2021 ob 12:32 gost

      Bedak debilni kaki optimizem. Kaj je z vami narobe debili vladni. Verjetno ste vsi zdrogirani ali pijani da vodite državo na tak način. Kaj tukaj jamras debil zabiti. Tam pa odpušcate zdravnike keri delajo nemoteno svoj posel. In to zato da zdravnik ne dovoli da bi mešali kovid bolnike in ne kovid bolnike. Halo kdo nam vlada največji bedaki sveta osebki z pametjo zlate ribice. Res debili od debilov.

      24 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2021 ob 12:44 gost

        Ja, debili, namesto da bi tebe poslušali, ki si dr. med., infektolog in specialist za javno zdravje, pa še izkušen organizator dela v zdravstvu z mednarodnimi izkušnjami. Res čudno.

        4 19 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2021 ob 13:39 uz uz gost

        O spet ti 'zlata ribica'. Žaljenje imaš na nivoju kokošje pameti. Koliko 'zlatih ribic' imaš doma, da ti samo to hodi po glavi?

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2021 ob 14:45 gost

        Redno te jebejo v prazno glavo!! vidiš taki klovni kot si TI SMRAD bi bilo boljše da ne živite in nebi imeli problema sami s seboj!!!!!!!!!!

        2 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2021 ob 16:20 gost

        Crkni svinja debilna pička ti materina…crkni kot zadnji gnoj ker si gnoj …jebem ti mater smrad …nisi vreden da živiš…treba te je polomiti in vreči v greznico gnoj

        0 9 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.11.2021 ob 12:33 gost

      Tudi Bitenc, Fortejeva, Zorčeva?

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.11.2021 ob 12:55 gost

      JA ZARADI HUDO BOLNIH, KI NISO CEPLJENI ZASEDAJO NAŠE POSTELJE, MI ENI ONKOLOŠKI BOLNIKI SMO PA ZARADI VAS DOMA A JE TO POŠTENO, TO JE EGUISTICNO, CLOEK OSANE BREZ BESED.

      19 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.11.2021 ob 14:52 gost

      Žalosto da morajo bolniki ostati doma ker je vlada nesposobna urediti zadeve. Ker se ukvarja samo sabo in jo boli kurac za bolnike keri rabijo pomoč ne samo od kovida. Tudi danes so odpustili zdravnika keri ni zdravil ko vidnih bolnikov ampak svoje bolnike keri tudi potrebujejo zdravljenje.

      17 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2021 ob 16:47 gost

        Kaj vlada ne sposobna budalo spreglej preveč se zanašate na politike, sami se spametujte in že enkrat zaupajte svetovnim strokovnjakom. Vlada bo kmalu druga problemi z virosom pa ostanejo, in ljudje umirajo. HALO.

        11 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2021 ob 18:45 gost

        Ni država kriva…krivi so tisti kateri se ne cepijo in širijo virus…govnari z iq greznice …oni imajo vse to na vesti…upam da pocrkajo brez kisika in respiratorja…tudi gospod ki predava na šoli za dipl.sestre v MS in je bil zagovornik anticepilstva zdaj hrope na priklopljen na kisik katerega si z svojimi dejanji ne zasluži…zaradi mene lahko tudi crkne debil…

        5 10 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.11.2021 ob 14:56 gost

      ,,,, katastrofa,,,, odpustili so zdravnika keri je zdravil ljudi ki so tudi potrebovali zdravljenje,,, ampak ne ni bil kovid,,, druga obolenja. In ni dovolil da bi njegove bolnike mešali med kovid paciente ker bi se potem bili njegovi bolni za kovidom. Res sramota za zdravstvenega ministra.

      14 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.11.2021 ob 17:22 kilonja gost

        Seveda ja, ti glih veš zakaj so ga odpustili, verjetno je bil to sila kulturen gospod balkanskega pedigreja ki se obnaša povsem zdravniku primerno . Malo morgen so ga samo zaradi tega s kovidom odpustili, zelo verjetno je še bistveno večje probleme delal.

        5 14 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.11.2021 ob 18:48 gost

      Dr.Loredan je znsni seronja…gobezdač in zaslužkar …že vejo zakaj so ga nagnali…zgagar in gleda za svoj žep in laže ko pes…smrad

      6 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.11.2021 ob 19:32 gost

      Kaj pa vlada lažniva kradljivi kera se dogovarja z samimi tajkuni in lažnivci niso zasluskarji. Kajti vlada nesposobna je državo spravila v razmere v krih smo se znašli. Kaj pa delajo kadrujejo, lažejo, kradejo in milijon nepotrebnih ne učinkovitih okrepov sprejmejo kkeri nikomur in nič ne koristijo. Samo da se pozornost od nesposobne vlade usmerja da oni lahko sami sebi stolčeke nastavljajo.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.11.2021 ob 19:45 gost

      In ti Df sodelujes z to pokvarjeno vlado in se prodajas sds in Jansi za par soldov.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.11.2021 ob 8:38 gost

      19.45. Prodal si se tij svojemu vele vodiji,,,, januši groznumi,,, isto kot so se tvoji predhodniki prodali,,,, Hitleri,,,

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      17.11.2021 ob 8:43 gost

      Dr. Jurij Gorjanc, zdravnik v Avstriji: Proticepilcem je treba povedati, da so soodgovorni za umiranje

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.11.2021 ob 10:10 gost

        Proticepilce treba odpustiti z delovnih mest…jim odvzeti podpore in jih stisniti v kot da bodo cvilili….

        2 9 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      17.11.2021 ob 10:53 gost

      Ti že cvilis vsak dan samo te nihče ne sliši ker si kreten.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      17.11.2021 ob 20:01 gost

      Prvič učitelji ki so delali na daljavo niso dobili nič, čisto nič. V policiji pa smo videli kakšni so dadatki. Je policija bolj ugrozena od učiteljev ki sedaj dela z stotimi učenci???? Drugič cepljeni enako prenašajo virus kot ne cepljeni. Imajo pravice če si cepljen lahko greš in prenašaš virus????? Zakaj se ne testirajo kot otroci v šoli????

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.