https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Začeli s sanacijo plaza pri Radomerju

16.11.2021 ob 13:20  

Komunalno podjetje Ormož je za občino Ljutomer začelo sanirati plaz na cesti Radomerje - Ivanjkovci na lokaciji Kotnikov breg. Sanacija bo stala nekaj manj kot 436 tisoč evrov.

Plaz večjih razsežnosti se na tem območju pojavlja že več let, opravili so že nekaj manjših sanacijskih del, ki pa premikanja zemljin niso zaustavila. Pred tremi leti je plaz poškodoval glavni cevovod vodovodnega omrežja, dva visokonapetostna daljnovoda in dve cesti. Pojavile so se tudi razpoke na hišah in gospodarskih objektih. Vsakoletni nalivi in obilno deževje so stanje samo še poslabševali, poroča STA.

Februarja lani so na plazišču izvedli sondažne vrtine do globine 11 metrov in vstavili inklinometre za spremljanje premika tal in višine podzemnih voda. Ugotovili so, da gre za nestabilen teren s stalno visoko podzemno vodo. Na podlagi teh ugotovitev je bil izdelan ustrezen projekt za sanacijo celotnega območja plazišča. Projekt predvideva izvedbo dveh globokih drenaž, vgradnjo hudourniških kanalet, sanacijo cest z ustreznim odvodnjavanjem, asfaltiranje poškodb vozišča in preplastitev ceste. Ministrstvo za okolje in prostor bo prispevalo 352 tisoč evrov za sanacijo, preostanek pa bo pokrila občina sama. 

Naslovna Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 17:12 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.