https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Izdanih deset plačilnih nalogov v višini 27.200 evrov

17.11.2021  

Na današnji novinarski konferenci sta Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata in Marjan Maček vodja sektorja za finančni nadzor na FURS spregovorila o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19.

Razmere se ne umirjajo, se slabšajo in zdravstvo trenutno z ogromnimi težavami rešuje stanje, ki bi se mu z malo več občutka za solidarnost lahko izognili.

Namen nadzorov ni kaznovanje, kar dokazuje tudi visoko število izrečenih opozoril. Se pa kljub temu iz tedna v teden, pretežno zaradi ponovljenih kršitev, zvišuje število denarnih sankcij, je uvodoma povedala Potza.

Ugotovljenih je bilo 14 kršitev karantene, kar je zaskrbljujoče. Potzova je še enkrat pozvala vse, če vam je odrejena karantena, bodite doma. Ne zaradi možnosti, da vas obišče inšpektor, temveč zaradi varovanja drugih.

Dejavnosti, kjer so bile neskladnosti glede spoštovanja PCT pogoja ugotovljene največkrat, močno vodita gostinstvo in trgovina. 

"Morda bi morali večkrat pomisliti na to, da za dnevno objavljenimi številkami stojijo ljudje. Vsi, ki predpisov odkrito ne spoštujejo, prispevajo k slabšanju razmer. Vsi ukrepi za preprečevanje širjenja virusa so namenjeni zavarovanju zdravja in življenja ljudi," je še za konec dodala.

"Izpolnjevanje PCT pogoja pomeni, da bo lahko gospodarstvo poslovalo relativno nemoteno in da s tem rešujemo življenja. S ciljem preprečevanja širjenja okužb bo FURS glede na situacijo tudi v naslednjih tednih nadaljeval z večjim številom teh nadzorov," v uvodo pove Maček.

Ugotovljeni so pozitivni učinki poostrenih nadzorov, saj je v zadnjem tednu v povprečju ugotovljen manjši delež nepravilnosti. Izrečena je bila ena ustna odločba o prepovedi opravljanja dejavnosti do odprave nepravilnosti. Ukrep je bil izrečen zavezancu na področju gostinstva, ki mu je bilo predhodno že bilo izrečeno opozorilo.

Izdanih je bilo 10 plačilnih nalogov s skupno višino globe 27.200 evrov, zrečenih 234 opozoril, od 245 zaznanih nepravilnosti jih je bilo 192 ugotovljenih pri zavezancih, ki opravljajo dejavnost gostinstva. Inšpektorji so opravili 1.281 nadzorov, pri čemer so ugotovili 245  nepravilnosti in sicer 218 na področju izpolnjevanja PCT pogojev in 27 na področju nošenja mask, pove Maček.

Nadzore nad izvajanjem ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije na terenu trenutno izvaja skupaj 205 inšpektorjev, in sicer v rednem delovnem času, kot tudi s prerazporeditvijo delovnega časa popoldan, zvečer in med vikendi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.11.2021 ob 12:18 Štef gost

      Soboška rkc baje samo povpraša po pogoju,preverja pa ne

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.11.2021 ob 12:30 gost

      Baje , baje , baje , baje ka je ov to pa to.....baje,baje , baba rekla , baba čula , baje,baje ....in tako v nedogled , skratka laž na laž.

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.11.2021 ob 12:35 lopata gost

      in zdaj bomo spet čakali eno leto, da ustavno sodišče ugotovi, da so spet kasirali brez pravne podlage... tako, kot za maske na prostem...

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.11.2021 ob 14:59 ,UTI gost

        Mislim, da bo prej ugotovili, da ustavno sodišče ni skladno z ustavo, pa potem ostalo.

        3 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.11.2021 ob 13:11 gost

      Ta ki se drži za govorniški oder kot največji pijanec samo naklada, naklada, naklada. Samo da ljudje mislijo kako oni delajo,,,delajo ja samo kaj čohajo se po jajca to je to. In zato dobijo kovid dodatek. Najbolj pa kršijo vse te brezvezne ukrepe. Malo se peljite po bregaj in videli boste gdo je najbolj prisoten v zidanicaj pri lagvaj z kozarci,,,, inšpektorji,,,, vseh vrst.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.11.2021 ob 14:18 Gostpač gost

      Ka istina ka celec na raspiratore?

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.11.2021 ob 15:32 jfvgyt gost

      My last month paycheck was 11000 dollars… All I did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency discovered over the internet and they paid me 95 bucks every hour. More info visit any tab on this site Thanks a lot. Open This Website ↠↠↠ ­www.smartcash1.com

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.11.2021 ob 17:04 Trf gost

      Na sodišču vse pade

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.11.2021 ob 17:54 gost gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.11.2021 ob 18:00 gost gost

      kako vas ni sram kako se ne bojite a ste res tako neumni inšpektorji saj se vas sramujejo še lastni otroci pazite se čas je zelo blizu bogu boste polagali račune še nihče ni pobegnil in tudi vi ne boste verjemite bog je veliki.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.11.2021 ob 8:06 Japek gost

      Banda pokvarjena.. jebote pct... V rit si ga vteknite tan v vladi..

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.11.2021 ob 8:07 Japek2 gost

      Kramp pa lopate v rokej pa delat.. nej ka glumite pa masne pare obračate..

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.