https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Avstrija s ponedeljkom zaostruje pogoje za vstop v državo

17.11.2021  

Avstrija zaradi zaostrenih epidemioloških razmer zaostruje pogoje za vstop v državo.

Od ponedeljka bo oseba za prehod meje morala imeti potrdilo o cepljenju proti covidu-19, prebolelosti ali negativnem izvidu testa PCR. "Antigenski testi in testi na protitelesa izgubljajo veljavo. Izjema so dnevni migranti.

Za dnevne migrante, med katere spadajo denimo tisti, ki prečkajo mejo zaradi službe, šole, študija in družinskih razlogov, velja t. i. pravilo 3G, ki vključuje tudi testiranje z antigenskimi testi pri uradnih izvajalcih, poroča STA.

Režim prehajanja meje se sicer nekoliko zaostruje tudi za dnevne migrante. Doslej sedemdnevna veljavnost testa PCR se skrajšuje na 72 ur. Antigenski hitri testi bodo pa po novem veljavni namesto dosedanjih 48 ur, le še 24 ur. Izjema so posebna potrdila, ki jih imajo šolarji in ki vključujejo tudi rezultate testiranja v šolah.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.11.2021 ob 15:24 Jure gost

      Ma treba skenirati potrdila, pol jih ima lažnih, pa treba redno kazniti in bomo videli tote frajere, kako bodo potem kvazi kva kali, jaz se pa ne bom cepil ,... Skenirati samo skenirati,.... 💪

      18 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.11.2021 ob 16:07 cinki gost

      Super slika iz mejnega prehoda Gornja Radgona.Žal ni prikazano kako se opravlja covid kontrola ob prehodu v Slovenijo.Že dolgo dolgo nikjer nikogar.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.11.2021 ob 6:40 gost gost

      ja ka pa bi delo pri nacistih doma man vse jodlari pa naj samo jodlajo vej pa so v slabši gospodarski ravni kot mi ka se pa idete

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.