https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pakova odstopila z mesta direktorice Slovenske turistične organizacije

17.11.2021 ob 18:10  

Danes je Maja Pak podala svojo odstopno izjavo s funkcije direktorice Slovenske turistične organizacije (STO). Odstopno izjavo je podala zaradi razhajanja pogledov na vodenje STO z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo. Mandat ji preneha predvidoma s 1.12.2021.


"Z današnjim dnem podajam odstop s funkcije direktorice Slovenske turistične organizacije zaradi razhajanja pogledov na vodenje STO z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo. Slovensko turistično organizacijo zapuščam v odlični kondiciji, z vrhunsko, motivirano in kreativno ekipo, s katero smo v preteklih letih v tesni povezavi s turističnim gospodarstvom uspešno pozicionirali Slovenijo na globalnem turističnem zemljevidu kot zeleno in trajnostno usmerjeno destinacijo, ki se redno uvršča na lestvice najbolj atraktivnih in zaželenih turističnih destinacij.

Ponosna sem na dosežke STO v zadnjih sedmih letih in na to, da sem imela priložnost voditi organizacijo, ki je Slovenijo postavila za primer dobre prakse na področju razvoja in implementacije trajnostnega turizma na globalni ravni. Ponosna sem, da na STO vsi zaposleni delimo ključne vrednote organizacije, ki so strokovnost, visoki kakovostni standardi, partnerstvo s turističnim gospodarstvom, timsko delo, inovativnost, digitalizacija, transparentnost in gospodarnost; v središču vseh naših razvojnih in promocijskih aktivnosti pa je trajnostno ravnanje," je v izjavi za medije zapisala mag. Maja Pak.

"Pakova je vodila STO prvič med leti 2010 in 2012, ko je prišlo do združitve STO v javno agencijo SPIRIT Slovenija. V drugem mandatu je vodila ponovno samostojno STO od avgusta 2015 do danes. V tem obdobju so bili narejeni veliki premiki v smeri prepoznavnosti in želenega pozicioniranja Slovenije v mednarodnem prostoru, konsistentnega znamčenja v skladu z znamko I feel Slovenia, v smeri digitalne preobrazbe trženja in oblikovanja partnerstev z najuglednejšimi mednarodnimi združenji organizatorjev potovanj. Slovenija je razvila lastno nacionalno orodje za trajnostni turizem (Zeleno shemo slovenskega turizma) in postala na globalni ravni primer dobre prakse na področju razvoja in trženja trajnostnega turizma, okrepile so se povezave z destinacijami v Sloveniji in partnersko sodelovanje s slovenskim turističnim gospodarstvom in drugimi ključnimi partnerji slovenskega turizma.

Opazni napredek v razvoju trajnostne gastronomije je vplival na prihod Michelinovega vodnika v Slovenijo ter imenovanje Slovenije za Evropsko gastronomsko regijo 2021. Prav tako je STO intenzivirala vlaganje v razvoj in trženje kongresnega turizma. STO je intenzivirala sodelovanje pri odmevnih mednarodnih športnih dogodkih, pripravila temelje za razvoj športnega turizma ter aktivno podpirala zdraviliški in kulturni turizem. Pri uresničevanju vizije slovenskega turizma na poti do trajnosti je STO dosegla soglasno podporo vseh deležnikov slovenskega turizma. Vse to predstavlja dobre temelje za ponovni zagon turizma, ki mora iz krize izziti še uspešnejši, bolj trajnosten in odgovoren. Mag. Maja Pak se do nadaljnjega vrača na prejšnje delovno mesto na STO," so še zapisali.

Na odstop direktorice Slovenske turistične organizacije se je odzval Zdravko Počivalšek, slovenski minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki se je Pakovi zahvalil za njeno delo in sodelovanje na mestu direktorice STO. "Turizem je za Slovenijo ena od najpomembnejših gospodarskih panog. Ko sem nastopil prvi mandat, smo to jasno nakazali z oblikovanjem STO kot samostojne agencije ter povečanjem sredstev za turizem. Epidemija Covid-19 je pred slovenski in globalni turizem postavila velikanske izzive, ki terjajo spremembe povsod. Vlada RS je v času epidemije za ohranitev turističnega ekosistema namenila dobro milijardo evrov, kar terja tudi nujne strukturne spremembe. Rešitve, v katere nas potiska nova realnost, morajo zato bolj pogumno nagovarjati ključne segmente, predvsem pa več časa posvetiti iskanju poti implementacij nadstandardnih rešite," je zapisal Počivalšek.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.11.2021 ob 18:25 gost

      Gdo je pošten in z resnimi nameni ne more delati zraven takih tajkunom kot ja Počivaušek. Sa se pa je on prodal Janši za Sava turizem. Zato ga boli kurac za stranko koliko ima procentov ker je on preskrbljeni. Gnonj izdajalski.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.11.2021 ob 19:08 gost

      tij si budalo ka ga vekšega na zemeljskoj obli nega---gnoj !!!!

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.11.2021 ob 19:22 gost gost

      Trideset let , ko je padel Vukovar. Ljudje pa malo si oglejte kaj lahko včerajšnji sosed napravi sosedu. Upam , da nismo na tej poti. Nisem pa siguren. Četrti Valhun je na pohodu.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.11.2021 ob 19:59 Gost: gost

      Pagova je bila zelo uspešna, na pred zadnjem mestu lestvice. Bravo!! Takšni slabiči bolje, da odstopijo sami, So prešvoh za novi mandat..

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.11.2021 ob 20:09 gost

      Pa nema veze glavno ka je ponosna na svoje dosežke , glih tak kak ovi burkež , keri bi se moral skriti v krtovo luknjo , pa še vedno nekaj grozi kak bodo vse zamenjali , ko bodo oni , ubogi lolek.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.