https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Krajani zahtevajo: Omejite smrad in hrup

17.11.2021 ob 16:30  

Partner madžarskih lastnikov dobrovniške bioplinarne Robert Šijanec se je ob številnih vprašanjih domačinov in medijev o dogajanju v bioplionarni danes sestal s predstavniki Občine Dobrovnik. Po besedah župana Marjana Kardinarja se je strinjal z zahtevami krajanov in občine, o podrobnostih pa se bodo dogovorili v petek. 

Bioplinarni kupili Madžari

"Bioplinarni v Vučji vasi in Dobrovniku je kupila madžarska skupina Pannonia Bio. Prvo ji je prodal Franci Matoz, drugo pa DUTB, kjer je Matoz predsednik upravnega odbora. Morebitne nepravilnosti pri nakupih bo preveril KPK, občina Dobrovnik pa je zaradi suma, da v obrat brez dovoljenja vozijo odpadno blato, obvestila policijo," poroča STA.

Zahteve krajanov

Zahteve krajanov vasi Dobrovnik so, da se omeji smrad in hrup ter ter da se uredi zeleni pas, kar je zapisano že v okoljevarstvenem dovoljenju, da skrbijo za infrastrukturo, kar pomeni, da bodo sofinancirali obnovo cest oziroma vozili, ko bo to primerno, saj po poljskih poteh to ni vedno možno, posledice pa so velike, je za STA pojasnil Kardinar.

Dobrovničani zahtevajo tudi, da digestata v nobenem primeru ne bodo trosili bliže kot 300 metrov od naselja, sicer pa mora biti neoporečen, torej ne sme biti v njem nobene sporne surovine.

Odprto je ostalo vprašanje odpadnega blata, o tem se bodo pogovarjali v petek, saj niti slučajno ne želijo, da bi v njihovi bioplinarni uporabljali blato iz čistilnih naprav, o čemer se namiguje.

Bioplinarno so te dni poskusno občasno že zagnali, da bi videli, koliko plina se nabere, torej jo testirajo, na polno naj bi delovala prihodnje leto. Kardinar ob tem pravi, da se bodo pogovarjali tudi o širšem sodelovanju, ne le bioplinarni, vendar za zdaj zelene luči z občinske strani še nimajo. "Da mislijo resno, bomo verjeli, ko bo posajeno prvo drevo v zelenem pasu," je še dodal.

Foto: arhiv Pomurec

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.11.2021 ob 18:10 gost

      Vogrski drek du kurili v Lendavi in Dobrovniku. Okolica pa za smrdi se pravi celo Prekmurje. To je dogovor Orban Janša. Ko se sestaja kar pogosto v doloni pri Lendavi. Tam je bilo prodano Prekmurje Madžarom.

      16 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.11.2021 ob 18:29 gost gost

      Pa ka se zdaj bunijo? Naj se pritožijo diktatori Orbani, ka ga majo tak radi. On de jin vse zrihto, tak ka de dobro. Sicer pa sramota, ka se je tudi to odalo mađaron. Zaj naj bodo tiho in naj uživajo v smradi.

      16 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.11.2021 ob 18:30 gost

      Kaka omejitev budala prepoved obratovanja. Kajti to kar proda Janšev odvetnik Matoz ni nič poštenega tu ni nobenega dogovora. Tukaj vam bodo drek madžarski kurili pod kuhinjskim oknom. Orhideje pa bodo od smrada in dreka samo še rjave barve. Kaj se pa sploh imate kaj pogajati kot prepoved delovanja.

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.11.2021 ob 18:36 gost

      Madžari so kupili in oni bodo kurili kar bodo hoteli. Če se ne zoperstaviti in zahtevati takoj prepoved delovanja. Drugače vam še domače živali za kurijo.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.11.2021 ob 19:05 gost

      Bodo kurili , bodo kurili in bla,bla ,bla bla , potem takem slovenski drek , ki so ga kurili do sedaj manj smrdi , ali?

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.11.2021 ob 19:28 gost

      Tij si kupi hišo zraven tega dreka in živi zraven. Zanima me kaj bo s takrat rekel gnoj zabiti.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.11.2021 ob 11:38 gost

        A kdo ti je pa kriv ,seli se na Goričko džunglo,tam ni virusa in samo diši po lejpem goričkem zraku.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.11.2021 ob 19:54 dgh46 gost

      Ko so dobili od Orbana delovne stroje zastonj, so bili zelo veseli in se norčevali in drugih. Pozabili pa so, da nobena stvar ni zastonj.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.11.2021 ob 19:55 gost

      Jaz si ne bom tam kupil hiše , jo imam na dobri lokaciji , ti gnoj zabiti pa se odseli , če ti tam ne paše.

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.11.2021 ob 19:57 gost

      Naenkrat vam vse smeta , kje ste pa bili do sedaj , pa ko se je gradilo verjetno niste mislili , da se gradi obrat za izdelavo parfumov , loleki patetični.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.11.2021 ob 10:04 Čergoli gost

      Motvoz smrdeči, pokvarjeni palček.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.02.2022 ob 15:17 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.