https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Italijanska vojska na pomoč s 30 zdravniki in medicinskim osebjem

18.11.2021  

Italijanska vojska prihaja na pomoč v Slovenijo s 30 zdravniki in zdravstvenim osebjem v boju zoper covid-19, je ob obisku v Rimu sporočil obrambni minister Matej Tonin.

Minister za obrambo Tonin se je včeraj mudil v Rimu in se sestal z italijanskim kolegom Lorenzom Guerinijem, s katerim sta med drugim tudi podpisala sporazum o slovenskem nakupu taktičnega transportnega letala.

Minister je na Twitterju v poznih večernih urah zapisal, da sta se z Guerinijem tudi dogovorila, za pomoč Italije v boju s covidom-19 Sloveniji s 30 zdravniki in medicinskimi sestrami, tehniki. Zdravniki in medicinske sestre, tehniki bodo v okviru enot Slovenske vojske napoteni v slovenske bolnišnice.

Največja težava trenutno v naših bolnišnicah je zasedenost intenzivnih postelj, ob velikem pomanjkanju kadra. Govorilo se je o možnosti, da bi naše bolnike na zdravljenje vozili v obmejne bolnišnice v tujino ali pa bi v Slovenijo na pomoč prišlo osebje iz drugih držav.

 

Foto: izrez iz videa UKC Maribor

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.11.2021 ob 11:23 mj m 7 gost

      Kaj bo še le za te napisal ZGAGA, verjetno da okupirajo Slovenijo.

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.11.2021 ob 13:44 Bili su u Hrvatskoj gost

        24sata.hr/news/tatu-su-odveli-na-ovcaru-a-nas-u-logor-zadnje-sto-mi-je-rekao-budi-dobra-i-cuvaj-mamu 24sata.hr/news/kad-je-pao-vukovar-mislila-sam-da-je-sve-uzalud-kcer-mi-je-tada-imala-9-mjeseci-oca-se-ne-sjeca

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.11.2021 ob 15:24 123 gost

        Včeraj je bilo objavljeno da bolniki ne bodo premeščeni v tujino in da med. osebje zaenkrat ne pride, danes pa povsem druga zgodba, isto kot že leto in pol, za isto stvar tri različne informacije zato pa je tako stanje

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.11.2021 ob 12:31 gost

      Vlada vse za gonila zdaj pa celo Evropo kliče na pomoč.,,, Januš grozni bi moral Evropi precedvati. Zdaj pa evopa mora njemu. Končno pa Evropa itak ne dovoli do bi ta debil slovenski bil glavni v Evropi on ja samo za slikanje. Vodi Evropo itak Nemčija in trancija.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.11.2021 ob 12:32 gost

      V Evropi mi edini rabimo pomoč. Nekaj je res hudo narobe z stroko in Vlado. Seveda ko pa se pri nas zdravnike odpušča zato da opravljajo svoje delo.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.11.2021 ob 12:38 rt gost

      glavno ka se je letalo kujpilo, pa novi avtoji za miličare; v ton časi bi lejko bar 1000 postelj zriktali za covidne bolnike, pa tudi kader, nej ka so v tej dvej letaj nikaj nej napravili.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.11.2021 ob 12:56 gost

        ŠŠO,........... v letu in pol je Janševa vlada zagonila 17 milijard evrov, od tega samo za korona dodatke ( tega ni bilo nikjer v Evropi!!! ) 1 milijardo evrov. Se ti sploh zavedaš koliko novih delavcev v zdravstvu bi za ta denar lahko zaposlili in kakšno moderno bolnišnico za korona olnike bi lahko za ta denar zgradili???????????????

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.11.2021 ob 13:42 gost

        DRugje ,po drugih državah NE živijo taki idijoti kot tokaj pri nas, ker jih je roka pravice že zdavnaj pospravila pod preprogo---smrt !!!! naši majmunje pa še vedno lajajo !

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.11.2021 ob 13:13 gost

      To ti je vse tvoj porivač Bjorn iz Švedistana povedal ali župnik v kabinetu, ko si na kolenih izvajal kozje molitvice??

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.11.2021 ob 15:34 gost

      Ne 17 milijard,,, vlada je za gonila 25 milijard. Za podkupovanje za laži za svoj podmladek SDS 2 miljoncka za teste igračke iz kitajske tržnice. Zato imamo toliko okuženih ker so testi nezanesljivi. DeSUS simeonovič za potporo vladi dobi obalne pecele, Počivausek za podporo vladi dobi Sava turizem, nsi Tunin in Horvat brzi Joco dobijo energetiko, Hojs pitttbul dobi policijo komplet, debeli Krek bo dobil božič in vse kar spada zraven itd.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.