https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Murski Soboti odpovedano praznično dogajanje

18.11.2021 ob 14:15  

Na Mestni občini Murska Sobota so se odločili, da odpovedo vse dogodke prazničnega decembra. 

 

"V času, ko smo optimistično načrtovali praznične dogodke veselega decembra, nas je v regiji, Sloveniji in Evropi dosegel četrti val nevarnega virusa. Število okuženih in obolelih je zaskrbljujoče, podobe polnih bolniških oddelkov za intenzivno nego, bolnikov, ki se borijo za življenje in izpovedi izmučenega zdravstvenega osebja nas opozarjajo, da moramo narediti vse, kar je v naši moči, da ustavimo virus. Zavedajoč se, da sveta ne moremo ponoviti ustaviti, saj bi to imelo hude posledice na gospodarstvo in na družbeno življenje, je na potezi vsak posameznik! Ključnega pomena je, da omejimo druženja in z doslednim upoštevanjem navodil stroke pripomoremo, da se bo trend okužb obrnil navzdol.

Žal bo letošnji december ponovno brez vrveža na drsališču, brez druženja ob prazničnih hiškah in večernih koncertov, Mikloševega in božično-novoletnega sejma ter silvestrovanja na prostem. 

Občanke in občani ter obiskovalci našega mesta pa ne bodo prikrajšani za praznično vzdušje ob sprehodu skozi mesto. Murska Sobota bo tudi letos na predvečer praznika sv. Nikolaja zažarela v soju skoraj 60.000 prazničnih lučk. Mestno središče bodo ponovno krasili unikatni svetlobni elementi: 40 lampijonov na Trgu zmage, ki so jih izdelali mladi v okviru Mikkovih delavnic ter 60 lampijonov, ki so jih izdelali dijaki in učenci osnovnih in srednjih šol ter 45 svetlobnih iskric in 50 elementov različnih oblik na Slovenski ulici.

Naj ta praznični december žari tudi v solidarnosti in misli na vse, ki se trudijo, da zmagamo v boju proti epidemiji," so zapisali pri murskosoboški občini.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija