https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Prvi dan samotestiranja pozitivnih okoli 300 testov

19.11.2021  

V osnovnih šolah se je v sredo na novi koronavirus samotestiralo 70 odstotkov vseh učencev. Ostali učenci so v karanteni, se s testiranjem ne strinjajo, ali pa so preboleli covid-19. Pozitivnih je bilo približno 300 testov.

Po oceni ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je v večini osnovnih šol samotestiranje potekalo brez večjih težav. Na večini šol pa so imeli učence, ki so začeli izobraževanje na daljavo.

Na daljavo se zaradi zavračanja ukrepov po podatkih ministrstva šola skupaj 8033 učencev, kar je 3,61 odstotka vseh učencev. Največji delež šolajočih na daljavo je v prvem in drugem razredu, in sicer dobrih pet odstotkov, najmanjši pa v devetem razredu, dobra dva odstotka.

STA objavlja tabelo s podatki o številu učencev po razredih osnovne šole, ki se šolajo na daljavo, in njihov delež.

VIR: MIZŠ

 Naslovna FOTO: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.