https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Uvedba povračila škode na zdravju zaradi cepiva ali zdravila proti covid-19

19.11.2021  

Na današnji novinarski konferenci je minister za zdravje Janez Poklukar spregovoril o aktualnem stanju glede bolezni covida-19.

Podaljšuje se obdobje izrabe še neizrabljenega dopusta za leto 2020 do 1. aprila 2022 in letnega dopusta 2021 do 30. 12. 2022. Podaljšuje se ukrep koriščenja odsotnosti zaradi bolezni brez potrdila o upravičeni zadržanosti do 28. februarja 2022 z možnostjo podaljšanja še za 3 mesece. Namen tega ukrepa je razbremeniti družinske zdravnike, uvodoma pove minister Poklukar. 

Vlada predlaga uvedbo povračila škode tistim upravičencem, ki jim je zaradi uporabe ali aplikacije zdravila za zdravljenje covid-19, ki ima začasno dovoljenje za promet, nastala škoda na zdravju. Do odškodnine so upravičeni tudi ožji družinski člani. Zato se uvaja povračilo škode tistim upravičencem, ki so bili cepljeni in jim je nastala škoda na zdravju, še pojasni minister.

Uvedba odškodninske odgovornosti in s tem sistema odškodnin brez krivde, je ključna pri ohranjanju zaupanja v varnost in kakovost cepiv. Enako kot pri zdravilih, se tudi pri cepivih v zelo redkih primerih lahko pojavijo resni neželeni učinki, vendar koristi cepljenja močno odtehtajo tveganja zaradi resnih posledic bolezni.

Vsi skupaj lahko z majhnimi dejanji kot sta cepljenje in izvajanje ukrepov, dajete podporo zdravstvu, da skupaj ustavimo širjenje virusa. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.11.2021 ob 19:50 gost

      Ges se cepin pa krepnem. Te si tij bedak nekam porini tvojo povračilo za škodo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.11.2021 ob 8:41 gost

      Tele -rdeče.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.11.2021 ob 8:53 gost

      Tele si ti in to se vidi skozi tega portala kako si zaostal. Ker drugače nebi ljudi tako imenoval. Vsak ima pravico drugače razmišljati zato pa ni nek rdeč ali nečem kaki vse vzdevki. Zato si malo svoj besedni zaklad iz popolni z kako knjigo. Ne da poslušaš ludi okli sebe keri ze 30 let v Sloveniji vidijo sami sebe in samo oni so pomembni samo jaz in jaz in jaz eden in edini Janez Janša.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.11.2021 ob 12:44 Anonymos gost

      Ah ja -zdaj na enkrat pa bodo napisali spet nekaj kar nima ne glave in noge--prvo se vcepi-pa da vidimo ce bo uspešno ali ne-haha-ljudje niso podgane za testiranje, da bi se lahko vi s svojim neznanjem izživljali-toliko o vaši strokovnosti Trenutno je narejena škoda,ki se več z vaše strani ne da popraviti,ker ste pohlepni denarja ,ki vam ga ponuja narkopharma ,,da izpolnite kvote Upam da boste prav vi tisti,ki boste nekoč ožigosani in bo narod na vas kazal s prsti -bila je narejena krivica narodu

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.11.2021 ob 12:48 gost

      Gnoj ,kdor komu drugemo jamo koplje , sam v njo pade!!!!!!!! pogini !!!!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.