https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V mariborskem UKC-ju na bolniški kar 450 zaposlenih

22.11.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 sta sodelovala glavni šolski inšpektor dr. Simon Slokan in strokovni direktor UKC Maribor izr. prof. dr. Matjaž Vogrin.


"Bistvena razlika med drugim in tretjim valom epidemije je ta, da smo imeli v drugem valu v Sloveniji zaprtje države. Posledično so bili oddelki, kot je na primer klinika za interne bolezni in drugi, relativno prazni. V drugem valu smo imeli relativno veliko število prostih postelj, prav tako pa je bilo na voljo bistveno več kadra. Danes so vsi ti oddelki nabito polni," pove Vogrin.

Na bolniški 450 zaposlenih

Vogrin izpostavi, da je trenutno pri njih v bolniškem staležu kar 450 zaposlenih. "Zaradi tega je naše delo še dodatno oteženo. Osebje je izčrpano. Najbolj nas je strah, ker ne vemo, kako dolgo lahko zaposleni še zdržijo v takšnem tempu."

Inšpekcijski nadzor 

Inšpektorat RS za šolstvo in šport že ves čas epidemije COVID-19, na dnevni ravni, izvaja nadzor nad spoštovanjem normativnih okvirjev, ki urejajo preprečevanje širjenja virusa, tako v šolskem kot športnem prostoru.

Slokan je poudaril, da cilj njihovih nadzorov ni zgolj statistika in ukrepanje, ampak vzpostavitev varnega šolskega in športnega okolja za vse vključene.

"Šole niso uredile samotestiranja za otroke, niso pridobila soglasje s strani staršev in za otroke, ki niso imeli soglasja, niso ustrezno uredile izobraževanja na daljavo. V vseh omenjenih primerih smo izdali ustne odločbe za takojšnjo ureditev stanja.

V enem primeru šola naše odločbe ni upoštevala, zaradi česar smo na podlagi Sklepa o izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela na daljavo, z odredbo inšpektorata odredili, da celotna šola do 3. 12. 2021 oz. do ureditve nepravilnosti, izvaja šolanje na daljavo," pove Slokan.

 

"Pritiski, protesti in nepotrebna slaba volja, vnašajo v šolski prostor nemir – pri čemer največje posledice čutijo otroci. Starše zato ponovno pozivam, bodimo odgovorni in otrokom omogočimo, da se izobražujejo v šolah," zaključi Slokan.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2021 ob 12:57 gost

      Kaj niso vsi cepljeni? Torej cepljenje ne pomaga pred bolniško?

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.11.2021 ob 14:51 Štef gost

        Spet laž,skoz se je poročalo o prenatrpanosti in izgorelosti v prejšnjih valovih zdaj pa naenkrat da takrat je bilo dosti postelj prostih, lažejo na polno pa nihče ne pravi da virus ne obstaja

        12 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.11.2021 ob 14:38 kaotik gost

        po navadi delavci javkajo kak se jim ne da delati oziroma kako fajn bi bilo biti doma ali kje drugje samo v službi ne, a zdaj pa vam ne paše, če lahko ostanete malo doma, zlasti tisti, ki nimate večjih težav ali sploh simptomov. ne paše vam delati, a ne paše vam niti, da brezposelni dobivajo socialno pomoč, nikoli z ničemer zadovoljni. žalostno in bolano...a kljub temu noče delati, a niti bolniške noče (ker kao hoče delati).

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2021 ob 18:09 miška gost

      nega več kovid dodatkof

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.11.2021 ob 18:24 gost

      Kaj jamra bedak neresen. Saj so se pa ljudje javili za pomoč in to strokovni za take bolnike. Niti odgovora nismo dobili. Zato nehajte s temi floskulami. Uboge dijake in stdente so vklopili v sistem ker so zastonj delavna sila ker imajo kao prakso. Izkoriscealci ljudi keri imamo znanje in smo brez službe pa niti odgovora ne dajo.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.11.2021 ob 20:34 gost

        V mariborskem UKC-ju na bolniški kar 450 zaposlenih, torej je Mariborski UKC IP ?! Samo vprašam !

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.11.2021 ob 12:36 gost

        Če ti imaš znanje pa nisi zaposlen , potem si kreten lenuh! Vsak pošteni ima delo ,ne da doma čaka na socialo!!! Tako gamad je potrebno izobesiti!!!!! Banda hudičeva samo lajate , karavana pa seveda gre naprej---smrad!!!

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.11.2021 ob 4:32 Nemanja Milovič gost

      Vsi ste hepani, g. Karči virus vas bo itak vse pojedel do zadnjega.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.11.2021 ob 8:09 gost

      Tebi bedak pa je ze pojedel možgane.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.11.2021 ob 12:37 gost

      DA BI JE ŽE!!!!! nič nam nebodo manjkali!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.