https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Slovenija Hrvaški posoja dobrih 40 tisoč odmerkov cepiva

22.11.2021  

Vlada je na dopisni seji odločila, da Hrvaški na njeno zaprosilo za 40.000 odmerkov cepiva proti covidu-19 proizvajalca Pfizer/BioNTech posodi 40.950 odmerkov tega cepiva. Hrvaška namreč v zadnjem času beleži velik porast interesa za cepljenje.

Kot so sporočili danes, se bo posojilo izvedlo v obliki dvojne donacije, prve s strani Slovenije Hrvaški ter druge, v obliki vračila cepiva, s strani Hrvaške Sloveniji in sicer najkasneje do 31. decembra 2021.

Ministrstvu za zdravje in Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje je vlada naložila, da izvršita vse potrebno za izvedbo donacije.

Ministra za zdravje je vlada pooblastila za podpis pogodbene dokumentacije med Slovenijo in Hrvaško ter podpis najave donacije proizvajalcu cepiva, družbi Pfizer/BioNTech. NIJZ pa bo poskrbel za pripravo cepiva na prevoz, izročitev prevzemniku in vse aktivnosti v zvezi z logistiko, so še sporočili.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2021 ob 11:14 gost

      Potem nam res gre na bolje ce se cepivo podarja sosedom. Kero so drago plačali davkoplačevalci. Ni pa to kupil,,, debil vladni kreten,,,. Zato bi moral vprašati davkoplačevalce nepa hlapce okoli njega. Kajti ti itak imajo inteligenčni kvocient pod minus 30.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2021 ob 11:15 gost

      Res kaj se gre ta bolna vlada kar ne proda Madžarom to podari Hrvatom.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.11.2021 ob 13:08 Anonymos gost

      Ljudje so pripravljeni za zdravje plačat lek ,samo da ozdravijo.Lek ,ki ozdravi-ima svojo CENO!! Tukaj se ponuja nekaj,kar se v medijih tako propagira ,da te že glava boli-kako to ,kako tisto itn.-vse naj naj+++-ZASTONJ!! Če bi ta fake virus bil tako nevaren-ja potem bi tale zvarek zadržali,a ni tako?-da bi se ljudje zaščitili-ker je v prvi vrsti zdravje ljudi pomembno. Ne tukaj se gre za davkoplačevalski denar in ta banda se igra z denarjem,kot da so ga oni zaslužili-lopovi!!

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.11.2021 ob 15:29 Adijo pamet gost

      Pa vij ste totalni debili. Neizobraženi, neinteligentni komentarji :/

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.11.2021 ob 21:53 Adijo pamet gost

      Seveda ni tu prostor za mene. Pa valda ščeš tu viditi samo tiste, ka se steuf strinjajo. Samo eno je pa biti relevanten.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.