https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Minister Koritnik se je srečal s pomurskimi župani

22.11.2021 ob 0:00  

V torek, 22. novembra, je v dvorani CZR Dobrovnik potekalo srečanje med ministrom za javno upravo Boštjanom Koritnikom ter pomurskimi župani.

Minister Koritnik je tako v ponedeljek Pomurje obiskal že pred že pred torkovim vladnim obiskom regije. Skupaj z državno sekretarko Urško Ban se je srečal z župani in predstavniki občin, beseda pa je tekla predvsem o financiranju občin z romskim prebivalstvom, finančnih razbremenitvah občin in nadaljnjem razvoju regije.

Minister Koritnik je po srečanju na izjavi za javnost povedal, da je bil sestanek z župani zelo ploden. Ob tem je omenil tudi dosežke v tem mandatu, kjer je država občinam stopila naproti, kot so potrjeni dogovor o višji povprečnini, torej 645 evrov letu 2022 in 647 evrov v 2023, ter povišana sredstva za uravnoteženje razvitosti občin.

Dodal je, da bo bili na srečanju izpostavljeni tudi nekateri problemi, predvsem pri prostorskem načrtovanju ter težave zaradi nezagotavljanja infrastrukture, od pošt do krajevnih uradov.

Marjan Kardinar, župan Občine Dobrovnik, ki je gostila srečanje, je izpostavil, da je bilo srečanje prekratko, da bi dobili odgovore na vsa vprašanja, a je minister Koritnik skupaj z državno sekretarko odgovoril na tista ključna vprašanja, kar se tiče odnosa država, ministrstvo in občine. Dotaknili so se tudi razmišljanj o pokrajini in racionalizaciji občinskih postopkov ter odprli vprašanje odnosa med upravnimi enotami, krajevnimi uradi in občinami.

Župan je ob koncu poudaril, da so imeli zelo dober pogovor, ki veliko obeta, ob tem pa izrazil prepričanje, da bo ministrstvo držalo besedo o partnerstvu in sodelovalo z občinami.

Koritnik je po srečanju z župani sodeloval še na srečanju vezano na romsko problematiko, nato pa se je srečal še z načelniki upravnih enot v regiji.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija