https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Minister Janez Cigler Kralj obiskal Dom Janka Škrabana

23.11.2021 ob 13:00  

V okviru regijskega vladnega obiska je v ponedeljek Dom Janka Škrabana v Beltincih obiskal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj.

Minister Cigler Kralj si je najprej ogledal kratek film, ki so ga posneli skupaj s stanovalci in zaposlenimi v poletnih mesecih, ko so zaplesali ob pesmi Jerusalema.

Sledil je delovni sestanek, kjer ga je direktor Doma Hugo Maučec seznanil s trenutnimi razmerami v domu, bivalnimi pogoji in tudi načrti, ki jih v domu snujejo za dvig bivanja njihovih stanovalk in stanovalcev. Na kratko je predstavil dom, njihove stanovalce in zaposlene ter potrebe, ki jih imajo v domu. Prikazal je tudi načrte za širitev doma, kjer vidijo velik potencial.

Minister je skupaj z ekipo prisluhnil predlogom direktorja tudi iz področja zdravstvene nege in socialne oskrbe. Po kratkem delovnem sestanku so si ogledali del doma, kjer je minister z veseljem poklepetal s kuharicama in stanovalci doma, ki so ga srečali na hodniku.

Direktor doma jim je na koncu izročil majhno pozornost, ki so stanovalci z zaposlenimi ustvarili z namenom, da presenetijo ministra in njegovo ekipo.

Minister Cigler Kralj je pohvalil vizijo, ki jo ima vodstvo z zaposlenimi in sicer, da stanovalci niso samo številke, ampak osebe z imenom in priimkom, ki v sebi nosijo življenjske zgodbe iz katerih se lahko tudi kaj naučimo.

»Dom Janka Škarbana je lep dom, sodobna, svetla stavba, v lepem okolju. Moram reči, da sem prijetno presenečen tudi nad ekipo, ki me je izjemno toplo sprejela. Predvsem mi je do srca segla izjava, vodilo, ki pravi, da je vsak stanovalec/stanovalka pri njih oseba z imenom in priimkom. To je tisto, k čemur si tudi na ministrstvu za delo prizadevamo, da bi vsak naš stanovalec, sodržavljan, starejši, ranljivejši imel tisto res polno človekovo dostojanstvo tudi v jeseni svojega življenja,« je med drugim povedal Cigler Kralj.

Vir in foto: Dom Janka Škrabana.

    Fotogalerija