https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Podgoršek obiskal Zeleno točko

25.11.2021 ob 15:45  

Drugi dan regijskega obiska Pomurja si je minister za kmetijstvo Jože Podgoršek pred samim začetkom delovnega posveta vlade ogledal Raziskovalno izobraževalno središče Rakičan, kasneje je nadaljeval z obiskom podjetja Panvita skupaj s predsednikom vlade, sledila je Zelena točka v Murski Soboti, svoj delovni dan pa je zaključil na Socialni kmetiji Korenika. 

Minister je obiskal Raziskovalno izobraževalno središče Rakičan, kjer so mu predstavili ter razkazali posestvo, konjeniški center in investicije, ki so jih izpeljali s pomočjo programa Leader.

Podgoršek je nato obiskal podjetje Panvita in Zeleno točko v okviru Inovacijsko tehnološkega centra (ITC) v Murski Soboti, ki je največja in najbolj napredna regionalna kratka dobavna veriga za oskrbo s hrano.

ITC deluje kot živi laboratorij, ki implementira inovativne modele tehnologij, pomembnih za pametne vasi in razvoj podeželja.

Zelena točka zagotavlja hrano potrošnikom, javnim ustanovam, kot so vrtci, šole, domovi starejših, bolnice in organizacije v sektorju HoReCa.

Pomurska regija je ena ključnih, ko govorimo o pridelavi hrane v Sloveniji, še posebej pri sadju, zelenjavi in žitih. Kot taka je zelo pomembna za bodoči razvoj samooskrbe pri nas," je povedal minister.

Minister je svoj delovni dan zaključil z obiskom Socialne kmetije Korenika, ki velja za primer dobre prakse na področju socialnega podjetništva, zaposlovanja invalidov.

Podgoršek je izpostavil pomen spodbujanja povezovanja kmetov ter oblikovanja verig. "S tem krepimo moč posameznih kmetijskih gospodarstev in prepričan sem, da lahko pomagamo kmetijam, da bodo boljši pogajalci v celotni verigi preskrbe s hrano. Slovenske kmetije so namreč manjše od povprečja EU in jih moramo okrepiti v pogajalskih procesih," je dejal.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.