https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Poklukar: Zahvaljujem se vam za vaš boj

24.11.2021 ob 18:30  

Minister za zdravje Janez Poklukar je v okviru včerajšnjega vladnega obiska v Pomurju obiskal soboško bolnišnico in si ogledal intenzivno enoto za covidne bolnike. Ob tem je opozoril, da je hrbtenica slovenskega zdravstva napeta do skrajnih meja, da se ne zlomi, pa lahko dosežemo le skupaj z izvajanjem ukrepov v podporo zdravstvu. Posebej pa se je zahvalil osebju, ki se vsakodnevno bojuje za življenja covidnih bolnikov.

Zdravstvo poka po šivih, še posebno v enotah za intenzivno terapijo. V enoti intenzivne terapije, kjer se maksimalno angažirajo, se vidno izčrpano osebje vsak dan bori za življenja vseh obolelih s covidom. V Splošni bolnišnici Murska Sobota je zasedenih trenutno 22 postelj za intenzivno nego covidnih bolnikov, sicer, v mirnodobnem času pa 14. Da imajo lahko tako »bele« kot covidne postelje za intenzivno nego, so že pregradili prebujevalnico, v kateri so dodatni prostori za zdravljenje covidnih bolnikov, je povedal minister.

Minister je vsakega Slovenca znova pozval, da spoštuje zaščitne ukrepe, kajti krivulje dnevno okuženih moramo obrniti še bolj navzdol. 

Po Poklukarjevih besedah je še vedno bistveno premalo dela od doma, ki bi ga moralo biti več kot polovica, saj lahko le tako razredčimo gostoto zaposlenih na delovnih mestih, s tem zmanjšamo število stikov in dosežemo padec epidemije. O vseh možnih ukrepih, tudi v šolstvu, se stroka pogovarja, da bi vendarle zajezili širjenje novega koronavirusa.

»Vesel sem da ima ekipa v Murski Soboti vizijo, tako da me za zdravstvo v Pomurju v prihodnje ne skrbi,« je še na koncu povedal minister Poklukar.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.