https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Umrl je najstarejši pomurski policist

25.11.2021 ob 0:00  

Iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da se je za vedno poslovil najstarejši pomurski policist Jože Žabkar, ki je lani na silvestrovo praznoval častitljivih 100 let.


"Pomurski policisti smo Jožeta skupaj s predstavnikom Kluba Maksa Perca redno obiskovali na njegov rojstni dan. Obiska je bil zelo vesel, vedno nas je pričakal dobre volje in odprtega srca. Vsak klepet z njim, ko smo skupaj obujali spomine, je bil prijeten, mlajše generacije pa je navduševal ne le s svojimi izkušnjami, temveč tudi z optimističnim odnosom in izjemno voljo do življenja," so zapisali.

Jože Žabkar je bil rojen na Dolenjskem, kot miličnik v civilu pa je bil 1. aprila 1948 poslan na postajo milice v Moščance. Kmalu zatem je končal enoletno policijsko šolo v Begunjah, leta 1950 pa je bil premeščen v Šalovce, najprej kot namestnik komandirja, zatem kot komandir postaje.

Vmes je bil za dve leti premeščen na postajo v Gornje Petrovce, do leta 1977 pa je delal kot komandir v Moščancih. Zadnje leto in pol pred upokojitvijo je delal v stalni službi, današnjem operativno-komunikacijskem centru, vse do julija 1979, ko se je upokojil.

Tudi po odhodu v pokoj pa je ostajal v stiku z nekdanjimi sodelavci. "Pogrešali bomo njegov iskrivo osebnost, ki nas je vse navdihovala. Ohranili ga bomo v lepem in trajnem spominu," so še zapisali na PU Murska Sobota.

Foto: PU Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.