https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Japonski veleposlanik obiskal Lendavo

28.11.2021 ob 16:00  

V četrtek sta Lendavo obiska japonski veleposlanik v Sloveniji Hiromichi Matsushima in kulturna atašejka japonskega veleposlaništva Sayaka Yamashita. V mestni hiši je delegacijo veleposlaništva sprejel župan Občine Lendava Janez Magyar, ki se mu je pridružil predsednik uprave podjetja Daihen Varstroj Matjaž Vnuk.

Župan je veleposlaniku predstavil občino in ključne razvojne projekte, z delegacijo japonskega veleposlaništva pa so se pogovarjali tudi o novih priložnostih sodelovanja na kulturnem in gospodarskem področju.

Veleposlanik Hiromichi Matsushima je ob obisku Lendave predstavil projekt zasaditve japonskih češenj v naši občini. Namen sajenja Sakura češnjevih dreves je vzpostavitev in nadaljevanje dobrih diplomatskih odnosov, ki med Japonsko in Slovenijo trajajo že skoraj 30 let, občanom in obiskovalcem Lendava pa ponuja nov prostor za druženje v naravi. Cilj tega projekta, ki ga je župan Janez Magyar sprejel z navdušenjem, je tudi povezovanje lokalne skupnosti in gospodarstva.

Občina Lendava bo za uresničitev projekta poiskala ustrezno lokacijo, kjer bi projekt sajenja češenj v prihodnje lahko uresničili in se tako kot je na Japonskem običajno, v spomladanskem času družili na pikniku po krošnjami cvetočih češenj.

Foto: Tomaž Galič

Vir: Občina Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.11.2021 ob 16:21 gost

      Kaj pa je tako nujnega da je moral pri leteti iz Japonske v Lendavo v tem temačnem času. Take zadeve se v tem casu urejajo po videokonferenci.seveda za politične debila to ne velja Nej za naše in drugi so verjetno isti.

      11 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.11.2021 ob 1:09 humifikacija gost

        Crknite sovražniki Lendavčanov in Vogrov od zavisti. Vas nihče ne obišče, ker vas nimajo zakaj obiskati, kvečjemu GOSPODAR GNOJA, da vas povede v podzemlje biološke razgradnje gnoja v zemljo.

        10 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.11.2021 ob 16:41 gost

      Madžarščina in japonščina sta si zelo podobni. Oboji pa so grobi in nasilni !

      9 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.11.2021 ob 18:37 gost

      Vsredo bo prišel levojaje debile obiskat v Dolgo vas gospod-- Mabundo Nagumbe in ataše Nakito Mičiči .

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.11.2021 ob 18:46 kilonja gost

      V četrtek sta Lendavo obiska japonski veleposlanik v Sloveniji Hiromichi Matsushima in kulturna atašejka japonskega veleposlaništva Sayaka Yamashita. Zdaj čakamo na potrditev odborov skupščine strank SD, LMŠ, SAB in Levica, da sta omenjena Janšista . Odbor še proučuje zadeve, vse pa kaže na Janšizem in Japonizacijo Prekmurja, Madžarizacija z Orbanom ni uspela.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.11.2021 ob 19:08 @aaaa@ gost

      Prinesel nov sev, drugače nede več kaj za pisati!!!!!

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2022 ob 14:53 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.