https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

10 dni karantene za vse, ki se vračajo z juga Afrike

27.11.2021  

Vlada je na dopisni seji dopolnila odlok o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo, zaradi pojava nove različice koronavirusa je določila obvezno karanteno za tiste, ki prihajajo z območij z virusom.

Zaradi pojava nove različice virusa omikron je določena obvezna karantena ob vstopu v Slovenijo za osebe, ki imajo prebivališče v državah oziroma območjih, kjer je bila ugotovljena prisotnost te različice virusa, ali ki so se v zadnjih 14 dneh pred vstopom v Slovenijo zadrževale v teh državah ali na območjih. Te osebe ne morejo predčasno prekiniti obvezne karantene, traja torej polnih 10 dni. Naslednji dan po izteku karantene pa morajo opraviti test PCR.

Osebe, ki so se zadrževale na ogroženih območjih 14 dni pred uveljavitvijo odloka, morajo o tem obvestiti številko 113, nato se jih napoti v karanteno na domu za 10 dni. Tudi zanje velja, da karantene ne morejo predčasno prekiniti in po izteku 10 dni morajo opraviti test PCR.

Tujcem brez prebivališča v Republiki Sloveniji, ki prihajajo z območij z novo različico virusa, se vstop ne dovoli.

Države članice EU so se zaradi nove različice novega koronavirusa danes dogovorile, da začasno ustavijo lete iz sedmih držav z območja južne Afrike, so potrdili pri Evropski komisiji. Za potnike iz teh držav naj bi veljala stroga pravila karantene in testiranja.

Odlok začne veljati v soboto.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.11.2021 ob 12:28 kilonja gost

      Kakšna karantena ? Kdor se v teh časih preserava v Južni AFriki lahko komot ostane tam dokler ne preboli omenjene različice virusa. Res en veste po mizi udariti kot je treba . Ko se je na Kitajsken začelo ste rabili , cela Evropa, 3 mesece da ste pogruntali da je treba transport s KItajsko in z Italijo zapreti kar se nas tiče .

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.11.2021 ob 17:26 gost

      To bolno debilno vlado bi tudi morali prisilno v karanteno zpti za 100 let. Kajti po Prekmurju so lazili in se nastavljali kot največji Butalci. Trosil so virus od Lendave do Maribora. Naj delajo od doma kot tisti kerim tako pra vlada to vetuje delo od doma.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.11.2021 ob 17:53 gost

      Da bi vij levojajčniki to razumeli žal so to svetlobna leta oddaljenosti od vaših krampastih nadutih glav ! ta ali tej podobna vlada bo drugo leto še naprej tako delala ,ker volja ljudi to na volitvah pokaže! Zato se boste vi kreteni morali pobiti med seboj

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.11.2021 ob 22:07 gost

      kdo pa potuje sedaj v te eksotične kraje,če ne vi cepljeni..tako da vi ki ste polni vsega dreka in ste ou in ah,nosite nove seve v državo,kdo le če ne CEPLJENI ,necepljen ne gre nikamor,se 3x tedensko testira..tako da cepljnenci ste smrad in sramota vsega tega

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.11.2021 ob 22:53 kfgr gost

      Nikoga pistiti v Slovenijo vse zapreti Če jin je tan lepo naj so tan

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.