https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

V Pomurju 106 novih okužb

27.11.2021  

Včeraj je bilo opravljenih 6.143 PCR testiranj, potrjenih je bilo 2.224 novih okužb.   

V petek, 26. novembra, v Pomurju potrdili 106 novih okužb. 

V petek so okužbe potrdili v 22 pomurskih občinah. 18 v Beltincih, 17 v Gornji Radgoni, 16 v Murski Soboti, 8 v Lendavi, 6 v Radencih, 5 v Puconcih in Rogašovcih, 4 v Moravskih Toplicah, 3 v Gornjih Petrovcih, Gradu, Križevcih in Tišini, 2 v Cankovi, Črenšovcih, Dobrovniku, Ljutomeru in Sv. Juriju ob Ščavnici ter eno v Apačah, Kuzmi, Razkrižju, Šalovcih in Turnišču.

V četrtek, 25. novembra, v Pomurju potrdili 148 novih okužb.

V četrtek so okužbe potrdili v 26 pomurskih občinah. 19 v Beltincih, 18 v Gornji Radgoni, 14 v Lendavi, 13 Ljutomeru, 12 v Murski Soboti, 9 v Moravskih Toplicah in Rogašovcih, 8 v Puconcih, 6 v Radencih, 5 v Gornjih Petrovcih in Tišini, 4 v Apačah, Križevcih in Kuzmi, 2 v Cankovi, Dobrovniku, Kobilju, Šalovcih, Turnišču in Veliki Polani ter po eno v Črenšovcih, Gradu, Odrancih, Razkrižju, Sv. Juriju ob Ščavnici in Veržeju.

V sredo, 24. novembra, v Pomurju potrdili 127 novih okužb.

V sredo so okužbe potrdili v 24 pomurskih občinah. 15 v Ljutomeru in Murski Soboti, 14 v Beltincih in Gornji Radgoni, 9 v Puconcih, 7 v Moravskih Toplicah, 5 v Križevcih, Lendavi, Odrancih, Radencih in Rogašovcih, 4 v Gornjih Petrovcih, Kuzmi in Šalovcih, 3 v Sv. Juriju ob Ščavnici in Turnišču, 2 v Cankovi in Tišini ter po eno v Apačah, Črenšovcih, Dobrovniku, Gradu, Razkrižju ter Veliki Polani.

V torek, 23. novembra, v Pomurju potrdili 177 novih okužb.

V torek so okužbe potrdili v 26 pomurskih občinah. 24 okužb so potrdili v Gornji Radgoni, 21 v Beltincih, 18 v Murski Soboti, 16 v Puconcih, po 13 v Lendavi in Ljutomeru, 9 v Tišini, 8 v Apačah, 7 v Radencih in Turnišču, 5 v Cankovi, Križevcih in Moravskih Toplicah, 4 v Odrancih, 3 v Gornjih Petrovcih, Gradu, Veliki Polani in Veržeju, 2 v Razkrižju in Šalovcih ter po eno v Črenšovcih, Dobrovniku, Kobilju, Kuzmi, Rogašovcih in Sv. Juriju ob Ščavnici.

V ponedeljek, 22. novembra, v Pomurju potrdili 166 novih okužb.

V ponedeljek so okužbe potrdili v 23 pomurskih občinah. 26 v Murski Soboti, 21 v Beltincih, 17 v Gornji Radgoni, 16 v Ljutomeru, 15 v Lendavi, 9 v Moravskih Toplicah, 8 v Turnišču, 7 v Puconcih, 6 v Križevcih in Sv. Juriju ob Ščavnici, 5 v Radencih in Tišini, 4 v Apačah, Kuzmi in Rogašovcih, 3 v Cankovi, 2 v Dobrovniku, Odrancih in Razkrižju, ter po eno v Črenšovcih, Gornjih Petrovcih, Šalovcih ter Veliki Polani.

V nedeljo, 21. novembra, v Pomurju potrdili 42 novih okužb.

V nedeljo so okužbe potrdili v 19 pomurskih občinah. 7 v Gornji Radgoni, 5 v Apačah in Murski Soboti, 3 v Beltincih in Ljutomeru, 2 v Dobrovniku, Kuzmi, Moravskih Toplicah, Tišini in Veržeju, ena okužba v Gornjih Petrovcih, Lendavi, Odrancih, Puconcih, Radencih, Rogašovcih, Svetem Juriju ob Ščavnici, Šalovcih in Turnišču.

V soboto, 20. novembra, v Pomurju potrdili 155 novih okužb.

V soboto so okužbe potrdili v 23 pomurskih občinah. 21 v Murski Soboti, 16 v Beltincih, 14 v Gornji Radgoni, 13 v Ljutomeru, 12 v Moravskih Toplicah, 11 v Lendavi, 9 v Puconcih, 8 v Apačah in Križevcih, 7 v Kuzmi in Razkrižju, 5 v Odrancih in na Tišini, 4 v Rogašovcih, 3 v Veržeju, 2 na Cankovi, Svetem Juriju ob Ščavnici, Turnišču in Črenšovcih, 1 v Dobrovniku, Gradu, Šalovcih in Gornjih Petrovcih.

*Podatki so razvidni na spletni strani NIJZ.

Fotografije so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.11.2021 ob 10:46 gost

      Tolk gnojnice in dvomov v zdravnike zadnje čase. Ali lahko pričakujemo, da teh dvomljivcev ne bo več k zdravniku...

      11 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.11.2021 ob 11:01 gost

        Kje si ti prebral, da ima kdorkoli proti zdravnikom in, da jih po nepotrebnem krizira? Nikjer tega nihče ne piše. Kritiziramo pa tiste, ki se imajo za strokovnjake, pa v resnici to niso, in odločajo o ukrepih, s katerimi moramo živeti. In veliko teh ukrepov je nesmiselnih, nepotrebnih in z zdravjem nimajo veze. Poklukar, Krek, Beovićeva, Logarjeva, Fortejeva, Godčeva, Bregantova, Vindišar, Ihan, Jerala, ..... si pa zaslužijo vso kritiko, ker so zanemarili stroko in se prodali farmaciji in politiki. Vsa čast tistim zdravnikom, ki delajo v olnišnicah in drugod in zdravijo ljudi. Tudi medicinskim sestram in drugemu osebju. A ti nimajo besede. Če povejo svoje mnenje, dobijo odpoved dela.

        20 10 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.11.2021 ob 10:55 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Zdravniki,ki malo ali pa nič ne delajo ,prejemajo vaše letne plače na en mesec,da se razumemo....

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.11.2021 ob 11:37 gost

      Ka si pa te tij nej postal zdravnik , aja tij si navaden norček , se opravičujem,ti nisi navaden norček,ti si dvotarifni norček, ki tukaj iz dneva v dan iznašaš svoje frustracije , in nizkotnosti , ki niso dostojne človeka .

      12 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.11.2021 ob 11:49 gost

        Če ti Bog pri rojstvu ni dal pameti, ti je nihče več ne more dati. Celo življenje boš živel kot primitivec.

        11 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.11.2021 ob 11:54 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Besedno določilo "dostojno",ni ravno slovensko,pa v poduk okoli "dokturuv",...niso vsi delavni,sposobni,pošteni......so pa vsi navadni kruhoborci....no....tortaši.....tisti s smetano.....

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.11.2021 ob 11:38 2022 gost

      26.11.2021 14:45 V Zdravniški zbornici Slovenije ugotavljamo, da trenutna plačila, ki glede na obremenitve niso primerljiva z zahodnoevropskimi državami, povzročajo težave pri zagotavljanju zdravniškega kadra. Mladi zdravniki se zaradi težjih pogojev dela za določene zdravniške specializacije vse redkeje odločajo. To je najbolj očitno v družinski medicini, vendar ostajajo specializacije nezasedene tudi na področju pediatrije, anesteziologije, nefrologije, urgentne medicine in tudi infektologije. Trenutno (stanje 17. 11. 2021) je nezasedenih 131 od 310 razpisanih mest. Na enotnem evropskem trgu dela medtem sosednje države načrtno iščejo zdravstvene delavce, kar je vidno tudi iz oglasov v slovenskem dnevnem časopisju. Zdravnikom specialistom ponujajo delo pod izjemno konkurenčnimi delovnimi pogoji. Zdravniška zbornica Slovenije je skladno s svojimi pooblastili v minulih letih letno izdala med 150 in 300 tako imenovanih potrdil članom ZZS o dobrem imenu, ki so med drugim tudi pogoj za delo v tujini. V letu 2014 se je po podatkih zbornice za zaposlitev v tujini odločilo vsaj 34 zdravnikov. Nevarnost še večjega odliva zdravnikov v prihodnosti, ki se kaže na podlagi več kot 100 vlog za izdajo potrdil o dobrem imenu v zadnjih nekaj dneh, ni demonstrativna - je resnična in se že uresničuje. V tem trenutku gre velika zahvala našim mlajšim kolegom, da so se v velikem številu odzvali klicu dolžnosti v času epidemije in opravljajo dela na najbolj obremenjenih deloviščih. V nasprotnem bi bilo odhodov v tujino še več in težave v zdravstvu še večje. Zdravniki smo večkrat javno podprli zahteve za izboljšanje delovnih pogojev v zdravstveni negi. V medicini gre za timsko delo, ki potrebuje ustrezno usposobljene in motivirane člane. Zdravnik je nosilec dejavnosti in odgovoren za njeno izvajanje. Delovni pogoji (tudi v Sloveniji) morajo zato ustrezati odgovornosti, ki jo zdravniki prevzemajo

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.11.2021 ob 14:34 gost

        Na žalost je za vse to kriva elita Janševih in Kučanovih jurišnjikov kateri so leta 1990 z roko v roki bivši sistem pripeljali v samostojno Slovenijo. Ni prišlo do nobene proevropske spremembe na nobenem funkcionirajočem področju in tudi v zdravstvu ne. Ni prišlo do razvojnega preboja na področju gospodarstva. Kar je bilo za porabiti in možno vložiti v ratvoj so rdeči direktorji iz preteklosti pokradli in vtaknili v svoj žep oziroma naložili na bančne račune v tujini. Tako kot nikamor v razvoj se tudi v zdravstvo in njegov tehnični ter kadrovski razvoj, tudi v infrastrukturo ne, ni investiralo. Zagotovo je za vse izobražene slovensce pomemben zaslužek, še bolj pa delovni pogoji, ki so v Sloveniji na vseh razvojnih intelektualnih in proiztvodnih pogojih katastrofalni. V tujini te nihče ne vpraša kateri poliitčni opciji pripadaš, kakšne veroizpovedi si, vprašajo te ali znaš delati in to moraš dokazati, papir ti nič ne pomaga, zato v tujino ne odhajajo izobraženi kateri imajo diplome zaradi papirjev. Mnogo teh je s strani potomcev poliitčne elite iz preteklosti, saj ti tudi imajo zagotovljena delovna mesta v Sloveniji. S tem pa ko najboljši odhajajo pa se siromaši kvaliteta. Rešitev je samo v tem, da se rešimo Kučanovih in Jnaševih in s tem preteklosti in preteklega vsesplošnega sistema funkcioniranja države. Dokler se to ne bo zgodilo, bodo sposobni in zares izobraženi odhajali v tujino. Dokler bodo imeli glavno politično besedo takšni kot so Šarec, Fajon, Bratuškova, Golob, Mesec, Janša, Tonin, Ječlinčič, Sloveniji niti bog ne more pomagati. Problem je, ker se teh ne moremo rešiti na volitvah, saj imajo tako spleteno negativno propagando proti vsem drugačnim od njih, da ti ne morejo prodreti. Torej je edina priložnost, da kaj sprememnimo upor pšroti tem. Vsesplošni pupor ne pa proti cepljenju in virusu.

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.11.2021 ob 11:51 gost

      Popolnoma pričakovano stanje , katastrofalno na vseh področjih , zapuščina več kot 25 letne vladavine in negativne selekcije tovarišev , sicer pa kaj bi z zdravniki , inženirji in podobnimi kadri , važno je da FDV faksi izobražujejo in bruhajo družbeno politične delavce , če pa kdo najavi kako reformo visokega šolstva glede na potrebe gospodarstva in družbe nasploh pa se svete krave takoj postavijo na vse štiri , samo, da ohranijo svoje privilegije.

      6 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.11.2021 ob 11:57 gost

        V SOCIALIZMU SMO IMELI ODLIČEN IZOBRAŽEVALNI SISTEM, POKLICNE ŠOLE, ................ PA STE PRIŠLI DESNUHARJI IN VSE TO PODRLI. ZDRAVNIŠKA ZBORNICA PA SAMA ZAVIRA VEČJE ŠTEVILO IZOBRAŽENIH ZDRAVNIKOV - SAMA DOLOČA ŠTEVILO ŠTUDIJEV. PREDEN PIŠEŠ NOROSTI, SE PREPRIČAJ O DEJSTVIH. PA ZDRAVNIKE JE PO KONCU ŠTUDIJA POTRENO S POGODBO VSAJ DESET LET ZADRŽATI V JAVNEM ZDRAVSTVU, DA POVRNEJO STROŠKE IZOBRAŽEANJA, NE PA TAKOJ PO KONCU ŠTUDIJA V TUJINO. POTEM MI ŠOLAMO KADER ZA KAPITALISTE.

        17 9 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.11.2021 ob 12:01 gost

      Pridigarji- Norost. Sta poslusala dvorska norcka Kozic in Df????

      0 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.11.2021 ob 12:10 gost

      Tij norček predzadnji , pozabil si , da je Belo knjigo , o usmerjenem izobraževanju napisal tvoj tovariš Stipe Šuvar , in od takrat je šlo vse v kurac krasni , ti pa si navaden levojajčni kumrovški lažnivec.

      4 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.11.2021 ob 12:35 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,odked si pa tij tak pameten,v kapitalizmi vzgojen,kreten.

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.11.2021 ob 12:37 gost

        Ti primitivni desnuhar si pozail, da je tvoj pastir Ivan Janez Janša leta 2012 sprejel zakon ZUJF, s katerim je prepovedal nove zaposlitve v bolnišnicah, zdravstveni domovih, domovi starejših, ..... Že zaposlenim tam pa zamrznil plače in napredovanja????????

        12 6 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.11.2021 ob 12:17 gost

      Grohotom se smijem,Stipe Šuvar - REFORMA ŠKOLSTVA , ho,ho,ho .

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.11.2021 ob 12:32 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      No,tak je s tem ,slovenski narod je bil vedno slovenski,pošten,malo v stranpot speljan.Je pa prišel čas nacizma,fašizma,potomci izdajalcev((Janša),si nas skušajo .P.s.Rimokatoliki so isti.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.11.2021 ob 12:48 Hovi gost

      Internet, facebuk pa tv dokktore ste večino realnosti pa tak ne veste pa ne vidite Zdaj pa navali komentarje

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.11.2021 ob 13:05 gost

        Samo najbolj zabiti janšisti ne kopčate, da ti vaši Ivanovi nastavljenci vsak mesec govorijo drugače in sprejemajo ukrepe, ki z zdravjem in pametjo nimajo veze. Vaše je Noriško kraljestvo.

        11 2 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.11.2021 ob 13:52 gost

      Kot hišice iz kart se iz dneva v dan podirajo laži in zablode rdečih , nič več ne more zaustaviti pomladi.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      27.11.2021 ob 13:53 gost

      Hi,hi,hi , vejpa idnok se že navčite šteti do 46 , ka zgledate že prav bedno , smešno in patetično hi,hi,hi.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.11.2021 ob 18:07 gost

      Hi,hi,hi , poslušal del govora gasilskega zabavljača , kot , da bi govorila oseba s posebnimi potrebami , hi,hi,hi.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.