https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Ljutomerčanke do pete zmage v sezoni

Dvorana ŠIC Ljutomer, 29.11.2021  

V 10. krogu 1.B DOL sta si v Ljutomerski dvorani ŠIC nasproti stali ekipi domačih odbojkaric in gostij iz Ruš. Prvo medsebojno srečanje te sezone so dobile Štajerke, tokrat pa so Ljutomerčanke upravičile vlogo favoritinj in slavile s 3:1.


ŽOK Ljutomer 3:1 Turbina
(23:25, 25:15, 25:23, 25:19)

Domačinke so tekmo začele z nekoliko spremenjeno postavo, saj je v začetni postavi prvič zaigrala mlada Pia Krajcar. Uvod v tekmo pa so imele boljši gostje, ki so povedle z 0:2. Ljutomerčanke so se na hitro odzvale, izid izenačile ter po napadu Ane Kolmanič in Pie Krajcar, povedle s 5:3. V nadaljevanju dokaj razburljive tekme sta ekipi dosegali točko za točko, kjer pa so bile uspešnejše domačinke, ki so povedle z 11:7. Kot že nekajkrat do sedaj, pa se je pri domačinkah pojavilo vse preveč lastnih napak, kar je Turbina izkoristila ter rezultat pri 12:12 izenačila. Potek igre v nadaljevanju je bil popolnoma izenačen, saj sta ekipi po borbeni igri na obeh straneh, dosegali točko za točko. Pri tem so bile boljše gostje, ki so povedle z 18:20. V napeti končnici seta so bile nekoliko boljše gostje, ki so imele odličen sprejem ter posledično uspešno zaključevale napadalne akcije. Po dveh napakah v napadu domačink, so set zasluženo dobile z rezultatom 23:25.

Drugi set so Ljutomerčanke, največ zaradi dobrih servisov, Ane Kolmanič, povedle kar s 7:1. Ristič Tina pa je kasneje po odličnem napadu, znižala rezultat najprej na 8:3 in kasneje še na 9:5. In spet enako kot v prvem setu. Neizsiljene napake v domači vrsti so se kar vrstile in gostje so se približale le na točko zaostanka. Ana in Anja Kolmanič ter Ana Horvat so dodale nove točke za domačinke, ki so povedle s 16:10 ter kasneje z 18:12. V tem delu seta so gostje nekoliko popustile v igri, predvsem v napadu, kjer jim nekak ni steklo po pričakovanjih iz prvega seta. Domačinke so to znale izkoristiti ter po dokaj zanesljivi igri vseh igralk, posebej pa Ane Kolmanič, ta set dobile z rezultatom 25:15.

Gostje so dobro odprle tretji set, zaigrale so spet odlično v obrambi ter zaključevale napadalne akcije. Po dokaj slabi in neorganizirani igri domačink, kjer je spet bilo veliko lastnih napak, so gostje povedle z 4:7. Po dobrih servisih Kaje Makoter so domačinke uspešneje zaigrale v napadu ter izid pri 8:8 izenačile. Dobri servis Ristič Tine in napaka domačink na mreži sta gostjam spet prinesli dve točki naskoka. Ana Kolmanič je zatem po treh zaporednih napadih, domačinke popeljala v vodstvo z 12:10. V tem delu igre sta obe ekipi igrali z vso močjo, kar se je odražalo tudi na rezultatu. Gostje so bile namreč nekoliko srečnejše v napadu ter rezultat izenačile pri 14:14. Anja Kolmanič in Iva Šijanec sta nato domačinke povedli v vodstvo z 17:14. Gostje se seveda niso predale, zaigrale so spet odlično v obrambi ter v napadu ter povedle z 17:18 in nato z 18:20. V razburljivi končnici seta je Ljutomer po zaslugi Ane Kolmanič in Karmine Sužnik, dobil z 25:23.

V četrtem setu so domačinke po napadu Ane Kolmanič, povedle s 5:2, a po dveh napakah so gostje hitro znižale na 5:4. Ana Kolmanič je domačinke nekako še naprej držala v igri za zmago, saj so Ljutomerčanke po njeni zaslugi povedle z 9:6 in kasneje z 10:8. Po dokaj raztrgani igri na obeh straneh je domači trener pri 12:10 vzel tehnični odmor. Po njem se igra domačink ni bistveno spremenila, saj je bilo vse preveč lastnih napak.  Razliko dveh treh točk, je uspešno vzdrževala Ana Kolmanič in na sprejemu Veronika Mikl, kar pa ni bilo dovolj, da bi se domačinke rezultatsko odlepile, saj soigralke obema niso najboljše sledile. Kljub temu so domačinke, po napadu Ive Šijanec in asu Adele Pintarič, povedle z 20:16 ter nato še z 22:16. In nato spet tri zaporedne napake domačink ter znižanje rezultata na 22:19. So pa Ljutomerčanke na koncu le zbrale moči ter volje ter dosegle tri zaporedne točke ter set zasluženo zmagale s 25:19.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.