https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

RIS Dvorec Rakičan organiziral mednarodno konferenco

RIS Dvorec Rakičan, 30.11.2021 ob 6:05  

RIS Dvorec Rakičan je letos organiziral že XII. mednarodno konferenco »Prehrana, gibanje in zdravje«.

XII. mednarodna konferenca »Prehrana, gibanje in zdravje« je potekala od 22. novembra 27. novembra 2021 preko spleta oziroma sodobnih on-line orodij. Izvedba in vodenje mednarodne konference je potekalo z lokacije RIS Dvorec Rakičan. Z mednarodno konferenco so nagovarjali različno strokovno javnost, predvsem s področja vzgoje in izobraževanja, zdravstva, socialnega varstva, gospodarstva, nevladnih organizacij, kakor tudi ostalo zainteresirano strokovno javnost, pri čemer je bil glavni cilj bistveno prispevati k sodobnim metodam in oblikam dela na navedenih področjih. Na konferenci so sodelovali strokovnjaki iz Slovenije in tujine, in sicer iz Hrvaške, Madžarske, Italije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Rusije, Španije, Grčije, Litve, Egipta, Tunizije, Kenije in Jemna.

Direktor RIS Dvorca Rakičan, dr. Robert Celec, je poudaril, da s konferenco ponovno dosegajo visoke številke predstavljenih prispevkov, sodelujočih avtorjev in držav, kar kaže na dobro vpetost konference v mednarodno okolje. Skupno je bilo namreč predstavljenih 269 prispevkov, od tega 9 znanstvenih in 260 strokovnih, pri čemer je skupno sodelovalo 297 avtorjev, od tega 117 tujih avtorjev. Večina avtorjev prihaja s pedagoškega področja. 

Pri tem se je konferenca vsebinsko dotikala tako raziskovalnega kot tudi strokovno-praktičnega segmenta proučevanja in problematike v naslednjih tematskih sklopih: prehrana, gibanje, zdravje ter vzgoja in izobraževanje. Vsebinsko zaledje predstavljenih referatov se je osredotočalo predvsem na obdobje epidemije, v katero so bili »potisnjeni« v preteklem obdobju in v katerem so še sedaj. Ob pregledu vseh prispevkov je zatorej mogoče razbrati dokaj širok spekter tematik, ki vključujejo primere dobrih praks, predvsem na področjih vzgoje in izobraževanja, ki je v preteklem obdobju bilo precej drugačno. Veliko ugotovitev je tako nakazovalo predvsem na posledice tega obdobja na različnih nivojih našega delovanja v družbi.

Pri tem še posebej otroci predstavljajo izrazito ranljivo skupino, kjer so ustrezni, drugačni pedagoški pristopi lahko ključ do zmanjšanja posledic tega obdobja. Veliko prispevkov je obravnavalo tudi problematiko pomanjkanja gibanja in njegovih posledic za razvoj otrok in mladostnikov, pridobivanju slabih prehranskih navad, ki so posledica dela od doma, slabšanju zdravstvenega stanja zaradi prekomerne uporabe digitalnih zaslonov (TV, monitorji, telefoni …) ipd. Vsi deležniki izobraževalnega procesa, na vseh stopnjah izobraževanja, so v času pandemije tako prepoznali tudi priložnosti za nove pristope in izvedli aktivnosti, ki predvsem aktivirajo ter motivirajo otroke in mladostnike pri pridobivanju in odkrivanju novih spoznanj. Dele teh aktivnosti, ki jih zaradi različnih razlogov ni bilo možno izvesti v normalnih časih, pa že vpeljujejo v proces poučevanja in ga s tem neizmerno bogatijo, hkrati pa prispevajo k zakladnici novih strokovnih znanj. Tako prikazani primeri dobrih praks jasno nakazujejo, kako se lahko s temi problemi spopadamo, kako jih blažimo in ne nazadnje kako jih lahko začnemo odpravljati.

V RIS Dvorcu Rakičan na letni ravni že tradicionalno organizirajo tri mednarodne strokovne konference. V mesecu marcu so izvedli mednarodno konferenco »EKOLOGIJA ZA BOLJŠI JUTRI,« v mesecu juniju so izvedli mednarodno konferenco »IZZIVI IN TEŽAVE SODOBNE DRUŽBE,« konec meseca novembra 2021 pa so izvedli mednarodno konferenco »PREHRANA, GIBANJE IN ZDRAVJE«.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.