https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Za vas smo preverili, kako poteka izgradnja novega vrtca na Cankovi

Cankova, 03.12.2021 ob 6:00  

Za vas smo preverili, kako poteka gradnja Vrtca Cankova, ki se je začela v mesecu juniju 2021.

Kot smo že poročali, sta 19. maja 2021, župan Občine Cankova Danilo Kacijan in izbrani izvajalec del, GDO, gradnja, dom, okolje d.o.o. iz Gornje Radgone, ki ga zastopa direktor Igor Klemenčič, podpisala pogodbo ob pričetku gradnje Vrtca Cankova, katerega gradnja je bila planirana, da se začne v mesecu juniju 2021.

Občina Cankova je bila uspešna na javnem razpisu za sofinanciranje investicij v izgradnje vrtcev, ki ga je razpisalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Med 66 vlogami je bila vloga Občine Cankova uvrščena na 2. mesto po številu točk, za kar bodo iz državnega proračuna prejeli 738.000,00 evra nepovratnih sredstev. Skupna vrednost investicije, skupaj z vso opremo znaša 1,450.000,00 evra. 

Gre pa za izgradnjo novega pet oddelčnega vrtca, ki je zasnovan kot prizidek k Osnovni šoli Cankova in je umeščen na parcelo med občinsko stavbo in šolo. Novi del objekta bo vseboval tri nove igralnice, pokrit igralni atrij, prostor za individualno delo z otroki, prostor za vzgojitelje, sanitarije, prostor za shranjevanje ter dvigalo. V obstoječem objektu osnovne šole se bosta uredili dve igralnici. Oba dela pa bo povezovala večja večnamenska igralnica, ki je lahko tudi del amfiteatra.

Vrtec bo imel lasten pokrit vhod z nivoja ceste. Uredilo se bo tudi zunanje otroško igrišče, ki bo razgibano in bo pokrivalo vse razvojne sklope otrok različnih starosti. V vrtcu bo tako prostora za sprejem 96 otrok, saj imajo trenutno v obstoječem vrtcu mesta le za 54 otrok.

Dokončanje gradbenih del pa je predvideno do 31. avgusta 2022. Za nadzor nad gradnjo del pa bo bdel gospod Mitja Žnidarič, univ. dipl. inž. grad.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:02 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.