https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Kmetijstvu zagotovljenih 310 milijonov evrov

02.12.2021 ob 16:40  

Vodstvo vlade je včeraj, 1. decembra, na pogovorih s predstavniki kmetov zagotovilo dodatna sredstva za kmetijstvo v višini 310 milijonov evrov (100 mio + 210 mio). V SKZ pri SLS so na osnovi tega začasno prekinili aktivnosti za vseslovenski kmečki protest.

Na podlagi predloga SKZ pri SLS za dodatnih 380 milijonov evrov sredstev za kmetijstvo, ki je bil podan v okviru razprav o strateškem načrtu SN SKP 2023 – 2027 in soglasno podprt na Svetu KGZS, trenutno odobrena sredstva predstavljajo pomemben pozitiven premik v odnosu vlade do slovenskega kmetijstva. Priča so namreč alarmantnim razmeram v številnih panogah slovenskega kmetijstva, ki predstavljajo glavno gonilo razvoja slovenskega podeželja, saj kmetje skrbijo tako za pridelavo hrane kot za ohranitev kulturne krajine, obdelanost raznolike pokrajine in obstoj slovenskega naroda.


Dodatna sredstva bodo omogočila investicije v dvig produktivnosti in vsaj delno pripomogla k okoljskim prilagoditvam in zagotovile vlaganja na postavki dobrobit živali. Če bodo dodatna sredstva tudi pravilno usmerjena, bodo številne srednje velike in tudi manjše kmetije lahko vzpostavile pogoje, ki bodo mlade vzpodbudile, da ostanejo na kmetijah. Sredstva bodo koristila tudi živilsko - predelovalni industriji, ki bo svoj razvojni potencial lahko nadgrajevala le, če bo celostno strateško razvita primarna kmetijska proizvodnja, torej kmetije, ki zagotavljajo surovinsko osnovo.


V SKZ pri SLS izražajo zadovoljstvo, da je enoten nastop različnih kmečkih organizacij in politični pritisk pripomogel k prvemu koraku drugačnega odnosa države do kmetov in kmetijstva. Ob tem pa ponovno izpostavljajo, da brez sistematične ustrezne obravnave tega sektorja Sloveniji lahko grozi, da bi v primeru daljše zapore meja več sto tisoč ljudi doletela lakota. Zato bo SKZ pri SLS vztrajala na zagotavljanju pogojev, ki bodo omogočila polno prehransko varnost vsega prebivalstva s hrano, pridelano v Slovenijo, so sporočili iz SLS.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.12.2021 ob 16:56 gost

      Kakih 300.000 milijonov ali ta vlada nenormalna. Sedaj bodo imeli se večje kombajn in traktorje kot imajo v Ameriki. Koji kurac kmet keri ima bogastvo v nebo segajoče še zdaj dobijo 300. 000 miljončkov. Usklajevanje penzij pa ze ni bilo 2 leti odgdar je ta debilna vlada SDS buzijev debilov nesposobnih.

      18 32 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.12.2021 ob 19:14 Lol gost

        Pitaj se kelko pejnez ide za socialo za te lidij kerin se ne da delati. Nemas pojma ka vse mora kmetovalec delati placati....vsi samo subvencije vidite...malo se pozanimli kak kaj poteka v kmetijstvi...

        23 15 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.12.2021 ob 17:07 gost

      Buziji tvoji ti bodo penzije dali kda do oni na vladi te boš videl kaj bo!oni ti te dvignejopenzijo!!!? jesi budalo !!!

      5 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.12.2021 ob 17:40 Karel K. gost

      Če vprašaš kmeta, zakaj orje njive, ti pove da zaradi tega ker dobi subvencijo. Nihče ga ne vpraša, če kaj pridela. Kmetije starejši predajajo mlajšim kateri sploh ne vejo tega, kaj je kmetijstvo kaj je traktor, so zaposleni v šolstvu in drugod. Na ta način potem dobijo denar, da si kupijo novi traktor in si izboljšajo življenjski standard. To je smisel podpore slovenskega kmetijstva s strani slovenke poliitčne elite. Hrano pa uvažamo iz trgov kjer se proizvaja hrana sporne kvalitete, gensko spremenjena, špricana iz rasla na temelju umetnih gnojil.

      21 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.12.2021 ob 17:53 gost

        Pozabil si napisati, da država daje kmetom velika nepovratna sredstva, velike subvencije in ostale olajšave, kmetje pa v zahvalo za to svoje pridelke in izdelko prodajajo v Avstrijo, kjer so višje cene, namesto, da bi to dali Sloveniji. Kontrole pri tem pa nobene. In Janša si je znova z davkoplačevalskim denarjem kupil volilne glasove pri kmetih.

        19 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.12.2021 ob 21:57 Katarina gost

        Saj lahko vsi vi "NEKMETJE" kupite hrano na SLOVENSKIH kmetijah. Takrat boste zagotovo vedeli kaj jeste. Po lastni volji hodite po izdelke v trgovino...seveda zato ker je ceneje.

        7 7 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.12.2021 ob 17:54 najboukši gost

      je krumpič iz Egipta (peskovnik), lük iz Zimbabveja, petržau iz Siera Leoneja in por iz Guatemale, tou te buje, kmet pa 6 trakturof in nč krumpluf. Na njivi pa 2500 kg umetnega gnojila in smrdüje iz bioplinarn. Vlada pa to podpira. Majke mi mle, zaj smu totalnu zaglajzali, dobru ka šče se približuje razpad Evrope, ka du ga Islamisti zriktali okoli 2038 guspouduvuga leta.

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.12.2021 ob 17:59 Karel K. gost

      To sem napisal v prvem stavku vendar funkcionalno nepismeni tega ne razume. Malo je takih kateri proizvajajo presežek in tega prodajajo v tujino. Janša si ne more kupiti nobenega glasu pa tudi Kulovci ne. Oboji so isti in jih 60 odstotkov državljanov ne šmirgla saj ne gredo na vvolitve. Na naslednjih bo ta odstotok 100. Le Janša in Kučan s svojim klečeplazniki bodo šli na volitve in se bodo medsebojno izvolili.

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.12.2021 ob 20:51 gost

        Karel Kozic, o nobeni stvari nimaš pojma, a se povsod pameten delaš. Si kdaj slišal za velike kmete Madyarja iz Lendava, Štefana Ciguta iz Noršincev, Polaniča iz Sobote, ................... viška pridelkov kolikor hočeš. Madyar je bil pred leti celo med najbogatejšimi Slovenci. Polaničeva Panvita je v desetih letih dobila okoli 35 milijonov subvencij, koliko ostala dva samo vprašanje koliko več.

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.12.2021 ob 20:10 AAAAAAAAAAAAAAA gost

      Sami pametnjakoviči ,vej pa ka ste pa te nej si kmeti keri ste tak pametni, zemle gej kelko ščejš pa še pod cejno se davle, navalite.

      11 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.12.2021 ob 20:55 ajaja gost

      kmeti so na račun države, ko so prevzeli kmetijstvo od prednikov so imeli 2 traktureka, 25 let jim država daje nepovratna sredstva in vse drugo, zato nismo vsi kmetje. Kot pa je razvidno iz področja med Beltinci-Odranci- Trnje-gGomilica - Turnišče-Renkovci-Beltinci, pa so kmetje sami ŠEFTAŠI, SAJ PA NIČ NE PROIZVAJAJO ZA DRŽAVO., švercajo le PŠENICO IN KORUZO, DRŽAVA PA POSKRBI, da so švercerji dobro plačani, banda hudičeva.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.12.2021 ob 21:19 Kmet gost

      Plitvost ne pozna meja, zato pa kupujete jogurt za 20 centov, ki ga financira evropa s subvencijami, da gospostvu ostaja za Audije, BMW-je .... in preseravanje po eksotičnih deželah. Subvencije se lahko ukinejo jutri, kmet pa naj dobi pošteno plačilo vsaj 2-kratnik trenutne odkupne cene. Takih kmetov, ki delajo za subvencijo je čedalje manj, razen ekoloških.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.12.2021 ob 21:24 Ajajaj gost

      Ajaja kot poznavalec markastoga verjetno slabo šeftaš, pa so ti konkurenca?

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.12.2021 ob 7:00 GOST gost

      KJE SO ODPRAVNINE ZA MESARJE POMURKE VSE STE VKRALI BANDA SVINJA 2,20 MALO MORGEN POJEJLA ZA 1,70 IZRAČUNAJTE KMETJE ŠOLANI DELAVEC DELA ZA SVINJO IN POL NEMRE ITI TOJ

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      03.12.2021 ob 7:50 gost

      Nehajte z kmetovanjem pri nas. Tukaj se samo kmetje da se izvaža v ruge države pšenica, koruza, olcna repica. In to je to nobene druge hrane ti kvazi kmeti ne pridelajo samo za izvoz se dela. Slovenija je samo 30 rocentov smooskrbnea z hrano. Knam se pa uvaž gnila hrana. In gdo je to kriv,,, kmet,,, keri dobiva subvencije piaj boga ko je vse pomoči da prideluje hrano za tujino. Vse to pa dovoli bolna nesposobna vlada kera ni sposobna sama sebe nadzirati.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      03.12.2021 ob 12:46 Gost gost

      Jojoj pomurec pisači.dobro ka obstaja pomurec.keri ma zdaj čas pisate je lahko samo na sociali.ker v službi nemas čas to pisati.seronje socialne.al pa penzionisti keri ste delali na javnih delaj.zdaj pa se bunitete ka nemate penzij pa plač.ja na kmetaj bi delale.buhtli

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.12.2021 ob 12:52 gost

        Tebi šenki bi naj delali? Da bi še en novi avto imel parkiran pred novo hišo in novimi hlevi?

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.02.2022 ob 17:11 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.