https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti postavljajo praznično dekoracijo

Murska Sobota, 03.12.2021 ob 13:00  

Danes v središču Murske Sobote nadaljujejo z nameščanjem prazničnih lučk in s tem naznanjajo, da se nam približuje praznični december.

Na žalost pa je epidemija koronavirusa tako kot lani odnesla vse praznične dogodke v decembru. Tako letos občani ne bodo deležni vrveža na drsališču, druženja ob prazničnih hiškah in večernih koncertov, Mikloševega in božično-novoletnega sejma ter silvestrovanja na prostem.

Občanke in občani mesta pa ne bodo prikrajšani za praznično vzdušje ob sprehodu skozi mesto.

Prižig lučk
Na predvečer praznika sv. Nikolaja, ki je zavetnik mesta, bodo prižgali tudi praznično okrasitev v mestnem središču.

Murska Sobota bo tako zažarela v soju skoraj 60.000 prazničnih lučk. Praznična okrasitev mestnega središča zajema okrasitev Slovenske, Kocljeve, Slomškove in ulice Štefana Kovača, Trga zmage, Trubarjevega drevoreda in drevoreda Martina Luthra.

Park bo tudi letos polepšala pravljična dežela z Rdečo kapico, Sneguljčico, Obutim mačkom in drugimi liki iz znanih pravljic.

Ob soju tisočerih lučk in svetlobnih elementov po mestu bodo za čarobnost v parku poskrbeli številni pisani lampijoni. 40 lampijonov na Trgu zmage, ki so jih izdelali mladi v okviru Mikkovih delavnic ter 60 lampijonov, ki so jih izdelali dijaki in učenci osnovnih in srednjih šol ter 45 svetlobnih iskric in 50 elementov različnih oblik na Slovenski ulici.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.12.2021 ob 13:25 gost

      To okrašenje bi lahko bilo v teh časih bolj skromno, razliko privarčevanih evrov bi pa lahko razdelili med najbolj revne občane. Kaj ti pomaga luksuzno okrašeno mesto, če marsikateri občan nima za hrano in ogrevanje stanovanja. Zunanji blišč ne more prekriti siromašne notranjosti.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.12.2021 ob 14:29 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Trbej okrasiti pravilno itak je splošno vzdušje zaradi stanja v državi mračno.

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.12.2021 ob 14:59 gost

      Kmet je gospod !!!!!!! Tij pa klošar--govno!

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.12.2021 ob 15:55 gost

        Oglasil se je človek, ki vsakodnevno komunicira samo z živino v hlevu. Zato ni čudno, da z ljudmi ne zna komunicirati. MU MU MU MU MU

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.12.2021 ob 19:26 gost

      in kaj predstavlajo tile baloni?kaj imajo baloni in Snegulčica z sedmimi palčki,kakšne veze z bližajočimi se prazniki..Saj je vseeno,samo ,da je nekaj nametano kot da bi prišel tornado,očitno tile ,veleumni načrtovalci prazničnega okraševanja nikoli niso bili v kaki evropski predstolnici za časa adventa in božiča..Nepotreben kič,nič kaj drugega....

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.12.2021 ob 20:21 gost

      Ma ti pa redno kesnijo, drugje so že davno prižgali lučke.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2022 ob 17:05 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.