https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

V Sloveniji v pričakovanju nove stranke

05.12.2021 ob 13:20  

Slovenija v pričakovanju nove politične stranke. Na združitvenem kongresu naj bi se oblikovala skupna nova stranka. Združili pa naj bi se Gospodarsko aktivna stranka (GAS) in Stranka modernega centra (SMC).

Slovenija v pričakovanju nove politične stranke. Stranki SMC in GAS načrtujeta novo stranko. Njeno vodenje naj bi predvidoma prevzel zdajšnji predsednik Stranke modernega centra, Zdravko Počivalšek. Podpredsednik pa naj bi postal zdajšnji prvak Gospodarsko aktivne stranke, Alojz Kovšca.

Namero za združitev, pred združitvenim kongresom, z GAS bi najprej potrjevali na zaprtem kongresu SMC. Na združitvenem kongresu naj bi delegati sprejeli statut nove stranke, potrdili njen program in predstavili tudi njen grafični izgled, ter tudi potrdili njeno uradno ime. Program stranke naj bi bil osnovan na programskem dokumentu Slovenija 2030, ki ga je SMC potrdila na kongresu stranke, ki je potekal v septembru ter na manifestu stranke SMC. Program naj bi temeljil na povezovanju in vključevanju ter na politiki sodelovanja. Ključne prioritete nove stranke pa naj bil bile: "razvoj za vse regije, zeleni in digitalni prehod gospodarstva, družbe in države, gospodarstvo kot temelj za ostale sisteme družbe, odgovoren družbeni in ekonomski razvoj ter izkoriščanje slovenskih potencialov," so za STA pojasnili v tej stranki. 

Na tokratnem kongresu stranka naj ne bi še potrjevala kandidatne liste za državnozborske volitve. Končno listo kandidatov naj bi sestavili po opravljenih pogovorih o morebitnem sodelovanju z gibanjem Povežimo Slovenijo, v katerem že sodeluje nekaj list, posameznikov in strank, kot so, Nova ljudska stranka, Zeleni Slovenije in SLS, so pojasnili v SMC.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.