https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Slovenske božične zvezde namenjene v Vatikan

Mele, 07.12.2021 ob 17:00  

V Vrtnem centru Kurbus vsako leto vzgojijo več tisoč božičnih zvezd. Tisoč jih je letos namenjenih tudi v Vatikan, kjer bodo krasile baziliko svetega Petra, svetega Pavla, Marijo snežno in Lateran. 

Te dni je velik del rastlinjaka Vrtnega centra Kurbus na Meleh pri Gornji Radgoni v znamenju rdeče barve. Na velikem delu vrtnarskih polic lahko vidimo, kako se bohotijo rdeče božične zvezde.

Pred božičnimi prazniki je pri njih že leta tako, toda letos kupce, ki si pridejo izbirat božično zvezdo za svoj dom, na večini polic ustavi napis »Prodano za Vatikan«. Tisoč njihovih rastlin bo namreč kmalu krasilo štiri papeževe bazilike.

Božične zvezde bodo krasile baziliko svetega Petra, svetega Pavla, Marije snežne in Lateran in v svet poneslo glas o slovenskih vrtnarjih in cvetličarjih. 

Naj spomnimo, kako ravnamo s to rastlino

Božične zvezde se ne smejo nikoli prehladiti, ne mara hladno. Že pri odhodu iz prodajalne jo je dobro zaviti v zaščitni papir. Ne mara pa tudi preveč toplo, na primer, da jo postavimo nad radiator. Rada ima svetlobo, brez umetne razsvetljave. Le tako ohrani obarvanost vršnih listov. Zalivati jo je treba zmerno.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.12.2021 ob 17:36 gost

      No bar božične zvezde naj v Vatikanu pričarajo dobro vzdušje, če ga ljudje ne premoremo!

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.12.2021 ob 17:39 gost

      Božična zvezda v Vatikan kot darilo zel lepo. Manj lepše pa je darilo 12. Miljončkov stranki SDS za kanpanijo iz Madžarske. Za zameno a je Janez Janša prodal Prekmurje. Zato je Slovenija samo do Maribora.

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.12.2021 ob 18:12 gost

      Janšev hlapec Df, še tako lep članek moraš pokvarit z svojim fuhrerjem Janšo. Še dosti bolj si prizadet kak tvoj veliki vodja.

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.12.2021 ob 19:33 gost

      Prekmurje samostojna republika brez čelavega lopova.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.12.2021 ob 19:43 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Martjánski Benkő,rešüje raju slovensku,samu un....pa spumén je pustávleni.. ej ,bedáki Sluveni,ej ,udpàd svojuga na troun dávlete......

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.