https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

VIDEO: Svetniki na izredni seji potrdili proračun za leto 2022

11.12.2021 ob 6:00  

Občinski svet Občine Sveti Jurij ob Ščavnici se je v sredo, 8. decembra, sestal na 9. izredni seji, kjer so obravnavali in v prvem branju potrdili osnutek Odloka o proračunu Občine Sveti Jurij ob Ščavnici za leto 2022.

Predlog proračuna so svetniki prvotno obravnavali na seji, ki je potekala prvi dan decembra, a ga takrat niso sprejeli. Osnutek o katerem so odločali na tokratni izredni seji pa vključuje tudi predloge Odbora za proračun in ostale zahteve, izražene pri obravnavi na 30. redni seji.

Osnutek Odloka o proračunu Občine Sveti Jurij ob Ščavnici za leto 2022, ki so ga na izredni seji soglasno potrdili in je v javni razpravi do 8. januarja 2022, predvideva dobrih 5,5 milijona evrov prihodkov in slabih 7,3 milijona odhodkov.

Največ sredstev občina namenja investicijskim odhodkom, in sicer za nakup in gradnjo osnovnih sredstev, ki jim namenja okoli 4,8 milijona evrov. Med večjimi investicijami v proračunu so: izgradnja vrtca Sveti Jurij ob Ščavnici, vodovod Sv. Jurij ob Ščavnici, investicije v odvajanje in čiščenje odpadne vode, rekonstrukcija ceste Čakova (Senčar, Štebih) ter izgradnja mrliške vežice in žarnega zidu.

Občina v okviru projekta Prostofer planira tudi nabavo osebnega vozila za potrebe prevoza starejših in drugih udeležencev v prometu, ki ne vozijo sami in nimajo sorodnikov ter imajo slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi.

Občina Sveti Jurij ob Ščavnici v letu 2022 načrtuje tudi zadolževanje pri domačih poslovnih bankah v višini 1 milijon evrov in sicer za Novogradnjo 5 oddelčnega vrtca s pripadajočimi prostori in povezavo na obstoječi vrtec.

Foto: izrez zaslona.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 15:40 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.