https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Dan brez branja je izgubljen dan

PIŠK Murska Sobota, 23.12.2021 ob 6:05  

V mesecu oktobru so v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota začeli z bralno značko za odrasle.

V želji, da bi deliti veselje do branja, se družiti z vami in knjigo, so s 15. oktobrom začeli z bralno značko za odrasle. Pravijo, da je dan brez branja izgubljen dan, zato so vam pripravili seznam knjig, ob katerih lahko uživate v domačem bralnem naslonjaču.

Tako je potrebno do 15. maja 2022 za osvojitev bralne značke prebrati: štiri dela prevedenih tujih avtorjev, tri dela domačih avtorjev in eno pesniško zbirko. Bralne navdušence pa nato prosijo, da v bralno mapico, ki jo dobite v knjižnici, vpišete naslove prebranih knjig in jih ocenite. Zelo bodo veseli, če boste z njimi delili še svoje misli o knjigi ali iz knjige, ki vas je najbolj navdušila. Izpolnjene bralne listke oddate v knjižnici do 20. maja 2022.

Bralna značka je dejavnost, s katero želijo promovirati in spodbujati branje in bralno kulturo pri odraslih. Knjižničarji na ta način dobijo vpogled v bralne okuse in navade njihovih obiskovalcev in hkrati skrbijo, da dobre knjige najdejo pot do pravih bralcev. V ta namen ponujajo bralcem kakovosten izbor aktualnih in zanimivih del iz pestre zakladnice sodobne slovenske in svetovne književnosti, so zapisali na strani PIŠK Murska Sobota. Zato vabljeni med knjige.

Seznam gradiva za bralno značko 2021/2022 vam je na razpolago v spodnji pripeti priponki (Vir: PIŠK MS).

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.